«Είμαι πάντα στο πλευρό της ομογένειας»

Από το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στάλθηκε απαντητική αποστολή στην Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, που είχε ως αντικείμενό της την φορολογία των Ελλήνων της διασποράς.

Ο γραμματέας της Κρητικής Ομοσπονδίας, Ιωάννης Τρυπιδάκης, μας κοινοποίησε την επιστολή που τους στάλθηκε εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού και η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τα όσα εσείς και οι λοιπές ομογενειακές οργανώσεις έχετε επιτύχει και συνεχίζετε με φιλοπατρία να επιτελείτε. Μαζί με όλο τον απανταχού Ελληνισμό στηρίζετε την προσπάθεια για έξοδο της Πατρίδας μας από τη δύσκολη συγκυρία που ευρίσκεται σήμερα. Σχετικά με τα όσα εκθέτετε στην επιστολή σας αναφορικά με τις υποχρεώσεις των κατοίκων αλλοδαπής προς τις Ελληνικές φορολογικές αρχές, σας γνωρίζουμε τα εξής: Σε σχετική τροποποίηση του φορολογικού νόμου ώστε να γίνει δικαιότερος και απλούστερος στην εφαρμογή του, προβήκαμε με τις διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4141/2013 (ΦΕΚ Α’ 81/08.04.2013) σε ρύθμιση του ζητήματος της ταυτοποίησης των κατοίκων εξωτερικού ενώπιον των Ελληνικών φορολογικών αρχών. Παραλλήλως, με τις διατάξεις της ΠΟΛ 1062/28.03.2013 (ΦΕΚ Β’ 884/ 11.04.2013)  παρατάθηκε μέχρι τις 28.06.2013 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών δήλωσης φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων που διαμένουν στην αλλοδαπή. Επιθυμούμε να σας τονίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Ομογένειας και παρακολουθεί με αμέριστο ενδιαφέρον τα ζητήματα που την απασχολούν.

Με την ευκαιρία του Πάσχα, ο Πρωθυπουργός εύχεται σε εσάς καθώς επίσης και σε όλα τα μέλη της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και τις οικογένειές σας, Καλή Ανάσταση!

Με εκτίμηση, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ».

Neoskosmos.com