Απεβίωσε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης

Πλήρης ημερών, έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης.
Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.
Ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης ήταν από τους πλέον καταξιωμένους ποινικολόγους. Διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ αρθρογραφούσε επί χρόνια σε εφημερίδες. Διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, τίτλο που διατήρησε ως τέλους ως ένδειξη σεβασμού του νομικού κόσμου για την επιστημονική του κατάρτιση.
Είχε πρωταγωνιστήσει στις μεγαλύτερες δίκες που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία, όπως στη δίκη της «17Νοέμβρη», στη δίκη Βαγιωνή αλλά και στη δίκη του συνθέτη Άκη Πάνου.
Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη του επιχειρηματία Ιωσήφ Βαγιωνή, «κονταροχτυπήθηκε» με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο που είχε αναλάβει την υπεράσπιση και πέτυχε την καταδίκη Βαγιωνή με την αγόρευσή του που έμεινε στην ιστορία ως η σπουδαιότερη αγόρευση των τελευταίων ετών κάνοντας ουσιαστικά «αναπαράσταση» της δολοφονίας της Ελένης Πίσχου ενώπιον ακροατηρίου και δικαστών.
Σε εκείνη τη δίκη, αλλά και σε όλες τις δίκες στις οποίες ήταν συνήγορος, κυριολεκτικά «δεν έπεφτε καρφίτσα». Ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης είχε καταφέρει να μετατρέψει τις αίθουσες των δικαστηρίων σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, καθώς πολλοί νεότεροι δικηγόροι έσπευδαν να τον ακούσουν.