Επίθεση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή εναντίον του καταγγέλλει ο Δήμαρχος της Αθήνας – Χτυπήθηκε μικρό κορίτσι

– Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να χτυπήσει τον Γ. Καμίνη

– Σοβαρό επεισόδιο μέσα σε χώρο του Δήμου της Αθήνας

– Οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου απομάκρυναν τον βουλευτή

– Βίντεο με την καταγγελία του δημάρχου Αθηναίων για την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

– Βίντεο από τις μάχες στο Σύνταγμα μεταξύ βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής και άνδρών των ΜΑΤ

Απίστευτο το περιστατικό που περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες μέσα σε χώρο του Δήμου της Αθήνας κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Λιοσίων.
Σύμφωνα με υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας λίγο πριν τις έντεκα το πρωί στο χώρο όπου γινόταν εκδήλωση για να μοιραστούν σε άπορες οικογένειες δώρα ενόψει Πάσχα παρουσία του Δημάρχου Γ. Καμίνη, εισέβαλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής. Ο βουλευτής επιτέθηκε στον δήμαρχο με αφορμή την κόντρα για το μοίρασμα τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με την καταγγελία ο βουλευτής επιτέθηκε αρχικά φραστικά στον δήμαρχο, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να χειροδικήσει εναντίον του. Ο δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία κατάφερε να αποφύγει το χτύπημα, όμως κατά λάθος χτυπήθηκε ένα 12χρονο κορίτσι.
Οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου ακινητοποίησαν τον Γ. Γερμενή και τον απομάκρυναν από τον χώρο. Ο δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο, σχολίασε ωστόσο αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Η λογική της ωμης βίας που είδαμε να εκδηλώνεται δίπλα σημερα και με το επεισόδιο εναντίον μου και δυστυχώς με Βουλευτη εκλεγμένο απο τον ελληνικό λάσπη δεν θα περάσει” Το πρωί είχε επικρατήσει ένταση όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να μοιράσουν τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρώσει στην πλατεία Συντάγματος. Οι δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν την εκδήλωση και όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών έγινε χρίση χημικών. Τα πνεύμα ηρέμησαν λίγο αργότερα.
Η Χρυσή Αυγή τελικά μετέφερε τα τρόφιμα στα γραφεία της οδό Λιοσίων όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν εκ νέου δυνάμεις των ΜΑΤ που απέκλεισαν την οδό Λιοσίων.

Στο μεταξύ, δικογραφία σχηματίζεται από την αστυνομία για το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο. Η δικογραφία αφορά, σε προπηλακισμούς εξίβρυση και άλλα αδικήματα, από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής, όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις λόγω το ότι δεν υπήρχε άδεια από τον δήμο Αθηναίων, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

NewsIt.gr