Βρετανία: Υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. ο Νάιτζελ Λόσον

Υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε ο πρώην βρετανός υπουργός Οικονομικών, λόρδος Λόσον, σύμφωνα με τον οποίο η Ε.Ε. είναι ένα «γραφειοκρατικό τερατούργημα» από το οποίο η χώρα του θα πρέπει να απελευθερωθεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Times, ο Νάιτζελ Λόσον, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ, εξέφρασε τη δυσπιστία του απέναντι στον στόχο της Ε.Ε. για σύσταση ενός «υπερκράτους», τονίζοντας ότι «αυτό δεν είναι για εμάς». «Το σενάριο εξόδου είναι ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις του βετεράνου των Συντηρητικών αναμένεται να πυροδοτήσουν τις εντεινόμενες ανησυχίες μεταξύ των ευρωσκεπτικιστών και να εντείνουν τις πιέσεις προς τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.
«Η καρδιά του προβλήματος είναι αυτή καθ’ αυτή η φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σχέση της Βρετανίας με αυτή, η οποία έχει αλλάξει θεμελιωδώς μετά τη σύσταση της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης και τη δημιουργία της Ευρωζώνης στην οποία -ορθώς- δεν ανήκουμε», υπογράμμισε ο κ. Λόσον. «Γι αυτόν τον λόγο ψήφισα “μέσα”το 1975 και θα ψηφίσω “έξω” το 2017», είπε

.MoneyPost