Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον ομογενή Σταύρο Κωνσταντινίδη

Σήμερα Δευτέρα 13.5. και στις 6 μ.μ. η Εκκλησία της Ελλάδος θα τιμήσει τον τοπικό πρόεδρο του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW στο Μόναχο, Σταύρο Κωσταντινίδη. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Μονή Πετράκη. Ο Σταύρος Κωσταντινίδης θα τιμηθεί με το Μετάλλιο του Αγ. Διονυσίου του Αεροπαγίτου, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το Μετάλλιο αυτό απονέμεται στον Σταύρο Κωσταντινίδη για την συμβολή του στην συλλογή 530.000 Ευρώ τέλος του περασμένου έτους στο Μόναχο, ποσό που δωρήθηκε στην οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ανακούφιση χιλίων περίπου οικογενειών για ένα ολόκληρο χρόνο.
Ο Σταύρος Κωσταντινίδης είναι δικηγόρος στο Μόναχο, τοπικός Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου στο Μόναχο, Πρόεδρος της Europa Union Μονάχου, Πρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Ακολούθων Βαυαρίας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου.
Το 2005 ο Σταύρος Κωσταντινίδης ήταν ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Μετάλλιο της Κυβέρνησης της Βαυαρίας, το δε 2008 τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και Κεντρώας Ευρώπης με τον Χρυσούν Σταυρόν για την συλλογή 600.000 Ευρώ για την ανοικοδόμηση της ιστορικής εκκλησίας του Σωτήρος στο Κέντρο της βαυαρικής πρωτεύουσας.