Αλαφούζος: Το Γ.Καραϊσκάκης είναι το πιο άσχημο γήπεδο στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέλυσε τα σχέδια του για την Λεωφόρο μιλώντας σε “πηγαδάκι” με τους δημοσιογράφους:

“Για το θέμα της πενταετίας στη Λεωφόρο δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε ούτε να το χρησιμοποιήσουμε. Τώρα μας δόθηκε η δυνατότητα για πέντε χρόνια και αυτό θα πάει και παραπάνω. Θα κάνουμε μία σχετική εισήγηση για να πάρει παράταση η πενταετία.

Στις σκέψεις μας είναι να κατασκευάσουμε κάθε κερκίδα ξεχωριστά. Να την γκρεμίζουμε και να την φτιάχνουμε από την αρχή. Θα προχωράμε, έτσι, στην δημιουργία της νέας Λεωφόρου ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουμε. Σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αντιστήριξης. Έχουν γίνει στατικές μελέτες. Κοιτάμε τον όγκο του γηπέδου που μπορεί να φτιαχτεί με βάση τα μέτρα που είναι τώρα και το ύψος. Οι στατικές μελέτες έχουν δείξει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορούν να προχωρήσουν. Με τους εμπορικούς χώρους θα δούμε τι θα γίνει. Το μοντέλο του Καραϊσκάκη, πάντως, έχει αποτύχει. Είναι το πιο άσχημο γήπεδο της Ευρώπης.

Θα συσταθεί μια εταιρία μέσω της οποίας θα έρθουν τα λεφτά. Θα είναι 4-5  εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν αποπληρωθούν οι δόσεις, τα χρήματα μπορούν να  μετατραπούν σε μετοχές. Έχουν μπει έναντι της αύξησης στα ταμεία της ΠΑΕ  3.100.000.”

NewsIt.gr