Ο μύθος της Coca-Cola λύνεται – Ίσως βρέθηκε η μυστική, θρυλική συνταγή της

Η αυθεντική συνταγή της Coca-Cola περιβάλλεται από ένα μύθο. Η  εταιρεία τη φυλά σε θησαυροφυλάκιο της Ατλάντα και παρά το γεγονός ότι  το διάσημο αναψυκτικό χρονολογείται από το 1886 κανείς ως σήμερα δεν  έχει καταφέρει να βρει το…
μαγικό χαρτί με τα ακριβή υλικά και  δοσολογίες. Αυτό που ψάχνουν, λοιπόν, όλοι ισχυρίζεται ότι έχει στα  χέρια του ένας έμπορος αντικών από τη Γεωργία, ο οποίος, μάλιστα,  σκοπεύει να βγάλει  τη συνταγή σε δημοπρασία στο eBay. Τιμή εκκίνησης τα  15 εκατ. ευρώ.
Το όνομα του εμπόρου αντικών που ισχυρίζεται ότι κρατά στα χέρια του  το μαγικό χαρτάκι, Κλιφ Κλουτζ. Σύμφωνα με τον ίδιο η μυστική συνταγή  της Coca-Cola βρέθηκε τυχαία στα χέρια του, όταν, για επαγγελματικούς  λόγους αγόρασε ένα κιβώτιο με παλιά έγγραφα. Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με  τα όσα ισχυρίζεται ο έμπορος, βρισκόταν και η συνταγή του διάσημου  αναψυκτικού.
Αμεση ήταν και η αντίδραση της εταιρείας η οποία φυλάει την αυθεντική  συνταγή του διάσημου αναψυκτικού που δημιουργήθηκε το 1886, από τον  φαρμακοποιό Τζον Πεμπερτον σε θησαυροφυλάκιο, στο Μουσείο της Coca-Cola  στην Ατλάντα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την Coca-Cola το έγγραφο που έχει στην κατοχή του  ο Κλιφ Κλουτζ μπορεί να φέρει μια συνταγή που να μοιάζει πολύ στην  αυθεντική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι η απολύτως ακριβής.
«Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι πως πρόκειται για συνταγή ποτού  τύπου-Coca-cola. Δεν πιστεύω ότι είναι η αυθεντική. Δεν μπορεί να είναι η  αυθεντική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας.
http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_1803.jpeg
http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_2133.jpeg

exofitsio.blogspot