Τρίτο καλύτερο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης

Τη λίστα με τα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου δημοσίευσε η εφημερίδα «Sunday Times». Το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από το Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον και το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Η εφημερίδα ζήτησε από μερικούς «μανιώδεις» επισκέπτες Μουσείων να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους Μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον “ιερό βράχο” πάνω στον οποίο δεσπόζει πάνω από την Αθήνα ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα λαμπερό νέο σπίτι για τον οικοδεσπότη των πιο σπουδαίων κληροδοτημάτων του κλασικού πολιτισμού. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο (στο Μουσείο) για να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός ένδοξου παρελθόντος, τα οποία στέκουν, “πλημμυρισμένα” από φυσικό φως με τη θαυμαστή θέα του αρχικού ναού ως υποβλητικό φόντο» γράφει η εφημερίδα για το Μουσείο της Ακρόπολης.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Μουσείο Σερ Τζον Σόαν του Λονδίνο, το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, το Imperial War Museum του Λονδίνου, το Μουσείο Τοπκαπί της Κωνσταντινούπολης, το Παλάτι των Βερσαλλιών της Γαλλίας, το Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου και το Εθνικό Μουσείο Κίνας του Πεκίνου.

Neoskosmos.com