Ιερώνυμος: θα φύγουμε από την Ομογένεια με την καρδιά μας γεμάτη

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος βρίσκεται στη Βοστόνη, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστόνης, κατά την τελετή αποφοίτησης, το ερχόμενο Σάββατο.

Στο αεροδρόμιο της Βοστόνης, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, ο μητροπολίτης Βοστόνης, Μεθόδιος και αρκετοί ομογενείς της περιοχής. Κατά την έξοδό του από το αεροδρόμιο, ο αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε τον κόσμο με το «Χριστός Ανέστη», ενώ τρεις μαθήτριες ελληνικού σχολείου της περιοχής του προσέφεραν ανθοδέσμες.

Καλωσορίζοντας τον θρησκευτικό ηγέτη της Ελλάδας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι πρόκειται για μία «πρώτη υποδοχή σεβασμού, τιμής και αγάπης».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, λέγοντας το Χριστός Ανέστη. Πρέπει να σας διαβεβαιώσουμε ότι ερχόμαστε με πάρα πολύ χαρά, με πολύ ευχαρίστηση και πιστεύουμε απόλυτα ότι θα φύγουμε με την καρδιά μας γεμάτη».

AMPE