Διδάκτορας έγινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίτιμος Διδάκτορας της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής αποφοίτησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών, τοπικοί αξιωματούχοι, δεκάδες ομογενείς και φοιτητές της Σχολής συνεχάρησαν τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε όλους και κυρίως τη διοίκηση της Σχολής, αναφερόμενος στις μεγάλες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Οι καμπάνες του ναού του Τιμίου Σταυρού, που δεσπόζει στο λόφο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, ήχησαν χαρμόσυνα, καθώς η διοίκηση, το προσωπικό και οι φοιτητές του μοναδικού ανώτατου Ελληνικού πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Αμερική καλωσόρισαν με σεβασμό, αγάπη και τιμή τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Είναι μεγάλη ευλογία του Θεού, χαρά και τιμή για μας η παρουσία σας εδώ σήμερα, διότι για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος έρχεται σ’ αυτόν τον ιερό χώρο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Εφορίας της Σχολής, καλωσορίζοντας τον κ. Ιερώνυμο, στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, παρουσία του προέδρου π. Νικολάου Τριανταφύλλου, των εφόρων, των κοσμητόρων, των καθηγητών και φοιτητών της Σχολής.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση και την τιμή που του έγινε και τόνισε ότι «η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια» και ότι «ο χώρος της Πατρίδας μας έχει ανάγκη της προσφοράς του καθενός από μας».

Τη συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου απαρτίζουν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ (Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου), ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αβραμίδης, ο Ιεροδιάκονος Επιφάνιος Αρβανίτης και ο κ. Δημήτριος Καρανάσος.

Χθες το βράδυ, ο κ. Ιερώνυμος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τη διευθύντρια Εθιμοτυπίας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Jackie O’ Neill, τη διευθύντρια του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών Ελένη Παπούλια και την καθηγήτρια Ελισάβετ Προδρόμου. Ακολούθησε ξενάγηση σε διάφορους χώρους και κτίρια του Πανεπιστημίου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπέγραψε το βιβλίο των επισήμων επισκεπτών.

Πηγή: enikos.gr