Επιστημονικό συμπόσιο για καρδιακή ανεπάρκεια στη Μονεμβασιά

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (www.whba1990.org), που έχει έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερα από 2,000 μέλη ιατρούς και βιοεπιστήμονες σε 30 χώρες, διοργανώνει ένα μονοήμερο επιστημονικό συμπόσιο για καρδιακή ανεπάρκεια που γίνεται στη Μονεμβασιά στις 2 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί. Η συμμετοχή στο συμπόσιο είναι δωρεάν. Το συμπόσιο διοργανώνεται παράλληλα με το 2ο 10ήμερο θερινό σχολείο του οργανισμού για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που πραγματοποιείται από τις 26 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου στη Λακωνία και στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και την Αφρική και Έλληνες καθηγητές από την Ελλάδα, την Ελβετία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στο καρδιολογικό συμπόσιο συμμετέχουν 5 ομιλητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ελλάδα. Οι ομιλητές είναι: ο Walter Koch, πρόεδρος του συμβουλίου βασικών ερευνών καρδιολογίας της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας (American Heart Association) που θα μιλήσει για το ρόλο των κατεχολαμινών στην καρδιακή ανεπάρκεια, η Λίτσα Κρανιά από το πανεπιστήμιο του Cincinnati στις ΗΠΑ που θα μιλήσει για το ρόλο των μηχανισμών ρύθμισης του ασβεστίου στην καρδιακή ανεπάρκεια, ο Βαγγέλης Μιχελάκης από το πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά που θα μιλήσει για προβλήματα της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς, ο Τάσος Λυμπερόπουλος από το πανεπιστήμιο Nova Southeastern των ΗΠΑ που θα μιλήσει για το ρόλο του νευροενδοκρινικού συστήματος και ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος από το ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών που θα μιλήσει για απεικονιστικές μεθόδους.

Το συμπόσιο θα αρχίσει στις 10 το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου και γίνεται στο ξενοδοχείο Kinsterna της περιοχής Άγιος Στέφανος στη Μονεμβασιά.

Φωτογραφία πρώτης σελίδος, Konstantinos Drosatos Associate Research Scientist, Columbia University