Εμείς δώσαμε, δώσαμε

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Δώσαμε, δώσαμε! Παίρνει κεφάλια, κόβει συνιστώστες, τα βρίσκει με τους πρώην εχθρούς του, μαλώνει με τους πρώην φίλους του! Καλά, τι έχει πάθει το παιδί; Και ο υδράργυρος σκαρφάλωσε τους 30 και βάλε Μάη μήνα! Δηλαδή, ό,τι κερδίσαμε από το πετρέλαιο θέρμανσης -με τον ήπιο έως και γλυκούλη χειμώνα, θα το ξοδέψουμε με το παραπάνω στον κλιματισμό!

Διότι ως γνήσιοι νεο-Έλληνες, απόγονοι του Περικλή και της Ασπασίας, πιστέψαμε πως πιάσαμε τον Χρυσό Αιώνα πάλι από την αρχή! Βέβαια Παρθενώνα νέο δεν χτίσαμε, “αιρ κοντίσιονερς”, όμως, αποκτήσαμε όλοι! Εκείνο το θεσπέσιο Αττικό κλίμα, ξαφνικά το νιώσαμε αφόρητο πάνω από τα κεφάλια μας και φροντίσαμε να πάρουμε ο κάθε ένας από δυο-τρία κλιματιστικά να το δροσίσουμε!

Α, ναι, φωνάξαμε και τον Καλατράβα και μας ανακαίνισε το ΟΑΚΚΑ, του έβαλε στέγη, του άλλαξε τα φώτα και τώρα, λέει, ανακάλυψαν πως η στέγη έχει προβλήματα! Αλήθεια πως δεν λέει κάτι γι αυτό η λαλίσταη Γιάννα μας στο βιβλίο που ετοιμάζει; Αν δεν το άκουσε, προλαβαίνει έστω και τώρα, “επί του πιεστηρίου” που λένε,  να πάρει μία συνέντευξη από τον Ισπανό αρχιτέκτονα και να τον ρωτήσει, τόσα λεφτά που πήρε, πώς μπορεί να άφησε πίσω του κακοτεχνίες, αν άφησε φυσικά ο άνθρωπος;

Εμείς, Δον Καλατράβα, για να σας εξοφλήσουμε, χρεωκοπήσαμε ως έθνος. Και εσείς μας αφήσατε μια στέγη ετοιμόρροπη και γέφυρες που μπατάρουν;  Κάτι τέτοια φαντάζομαι θα του πει η Γιάννα. Άλλωστε η ίδια ομολογεί πως όταν θέλει παίρνει αυτό που θέλει με όλους τους τρόπους  “εκτός από έναν”!

Ποιός νά ναι αυτός, ποιός νά ναι αυτός!

Εγώ πάλι απορώ που ο Τσίπρας δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με τη Γιάννα και τους Αγώνες της. Με το ελληνικό της δράμα, δηλαδή. Ήθελε, λέει, να προσφέρει στην πατρίδα της! Και ο Τσίπρας θέλει, αλλά δεν γράφει  βιβλία! Αυτός γενικά δεν γράφει, δηλαδή. Τον έχετε δει να εκφωνεί λόγο; Πάντα από στήθους! Προφανώς ή δεν ξέρει να γράφει ή δεν ξέρει να διαβάζει!..

Τώρα θέλει, λέει να αυτοκαταργηθούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ! Θα φύγουν, δηλαδή, εκείνα τα σε τρία επίπεδα σημαιάκια, το κόκκινο, το πράσινο και το μώβ! Και εκείνο το αστέρι από πάνω τους σαν αυτό που φώτιζε τα βήματα των μάγων προς την Βηθλεέμ!

Ε, τώρα ο Τσίπρας εκτιμά πως βρήκε τα δικά του βήματα προς την εξουσία, δεν του χρειάζονται αστέρια και πολυχρωμίες και θέλει να κόψει τα κλαδιά πάνω στα οποία κάθεται!  Τραμπατραμπαλίζομαι πέφτω και τσακίζομαι!

Έτσι παραλίγο να την πάθει και η Γιάννα! Πάνω που πήγε να γιορτάσει το Ρωμαϊκό θρίαμβό της, έβαλε φωτιά στο δάσος! Μπουρλότο! Στάχτη και μπούρμπερη θα είχε γίνει αν δεν έφταναν αστραπιαία οι πυροσβεστικές δυνάμεις…

Όχι, τους εμπρηστές τους αναζητούν στις γριούλες που καίνε τα ξερά χορτάρια…

Ας είναι, τους Ολυμπιακούς τους χαρήκαμε και αν με τόσα εκατομμύρια που κόστισαν εξασφαλίζαμε και τη συμμετοχή του Κεντέρη και της  Θάνου θάμασταν όλοι καλύτερα…  Όσο να πεις, μας έλειψαν! Ατίθασα πνεύματα εμείς οι Έλληνες! Τους κατηγορούσαν για ντοπάρισμα και το στάδιο βούϊζε ρυθμικά  Κεντέρης, Κεντέρης… λαϊκοί ήρωες; Όχι. Θυμάμαι δίπλα μου ένα γεροντάκι  -σοφά μυαλά οι γέροντες- που έλεγε: “Γιατί δηλαδή,  μόνο οι δικοί μας ντοπάρονται; Οι άλλοι τι κάνουν;  Τους πήρε ο πόνος για υγιή αθλητισμό, ή θέλουν να κρύψουν τους δικούς τους ντοπαρισμένους;”

Που τα θυμήθηκα τώρα τόσα χρόνια μετά! ϊσως επειδή σχετικά πρόσφατα τους αθώωσαν σε δεύτερο βαθμό…

Βέβαια, δεν ξέρω αν ο γέρος είχε δίκιο. Πάντα οι Έλληνες είμαστε καχύποπτοι. Με τους ξένους. Όχι με μας…

Λοιπόν, μια και ο Τσίπρας θέλει εξουσία, μια και η Γιάννα δεν λέει όχι στην εξουσία, μια και οι δύο θέλουν να σώζουν στο διηνεκές την πατρίδα, και αφού θα καταργηθούν οι συνιστώσες, δηλαδή θα γκρεμισθεί το καταπέτασμα και θα απομείνουμε  “εμείς και εμείς” δεν φτιάχνουν ένα κόμμα από κοινού Τσίπρας και Γιάννα; Πρωθυπουργία δεν ξέρω αν ποτέ θα πάρουν, καμιά Ολυμπιάδα , όμως, μπορεί να ξαναχτυπήσουν στο μέλλον…

Έτσι κι αλλιώς, εμείς δώσαμε, δώσαμε…