Τινάχτηκε στον αέρα ολόκληρη γειτονιά στη Σαλαμίνα!

Απίστευτες εικόνες καταστροφής στη Σαλαμίνα μετά από ισχυρότατη έκρηξη που κατέστρεψε ολοσχερώς μια ταβέρνα, που ήταν κλειστή τη στιγμή της έκρηξης. Ήταν τέτοιο το ωστικό κύμα που προκλήθηκε, που έσπασαν τζάμια κοντινών σπιτιών και καταστράφηκαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Από την ισχυρή έκρηξη έχει καταρρεύσει η ταβέρνα και παρακείμενοι τοίχοι από δύο ακατοίκητα παλαιά κτίρια. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη. Η πρώτη εκτίμηση ήταν πως οφείλεται σε φιάλη προπανίου. Στο σημείο βρέθηκαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής και δυο της ΕΜΑΚ με σκύλο, καθώς έγιναν και έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Δε διαπιστώθηκε όμως η ύπαρξη κάποιου εγκλωβισμένου.

Έχουν τραυματιστεί 13 άνθρωποι, που έτυχε να περνούν από το σημείο την ώρα της έκρηξης. Οι περισσότεροι έχουν ελαφρά τραύματα, κυρίως εκδορές και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για τις πρώτες βοήθειες. Μια γυναίκα έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Έχει υποστεί θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, θα τις γίνουν εξετάσεις και θα μείνει το βράδυ προληπτικά στο νοσοκομείο.
Τι δήλωσε στo NewsIt ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Τσαβάρης
Από την έκρηξη υπέστη ζημιές και ο ναός του Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν και περίπου 10 καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων από την ταβέρνα.

Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότεροι τραυματισμοί ή ακόμη και θύματα, αφού απέναντι από την ταβέρνα όπου λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Κι εκεί, βρισκόταν σε εξέλιξη μνημόσυνο!

Τις έρευνες για να ξεκαθαριστεί τι προκάλεσε την έκρηξη έχει αναλάβει η αστυνομία.

NewsIt.gr