“Ως πότε θα μας γεμίζουν τα μυαλά με λόγια του κάρρου;”

Αγαπητέ Χρήστο,

Aπό την πρώτη ημέρα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η ηλεκτρονική σου εφημερίδα, για τον Ελληνισμό, είμαι τακτικός σου αναγνώστης.

Μέσω των δημοσιευμάτων σας, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για πάρα πολλά πράγματα, θέλω δε να σε συγχαρώ για το έργο που επιτελείς.

Εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν ένα πρόσφατο δημοσίευμα με την υπογραφή σου, που αφορά περισσότερο την Ομογένεια, που απευθύνεσαι στον κύριο Πρωθυπουργό και θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος άγγιξε το θέμα και σας συγχάρηκε για αυτό που με τόση λεπτομέρεια το επιμελήθηκες.

Ο κ. Σαμαράς ομολόγησε ότι έχει πλήρη επικοινωνία με την Ομογένεια. Μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί πώς η ομογένεια τύγχανει σκληρής εκμετάλλευσης, με πρώτο το κράτος και δεύτερον την εδώ κοινωνία.

Προσκαλώ τον κ. πρωθυπουργό τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη, να έρθουν στο Αρκαδικό χωριό -που υποτίθεται θα γινόταν ένα πρότυπο και πιλοτικό χωριό για τους Αρκάδες ομογενείς!

Έχω γράψει και στον υφυπουργό Εξωτερίκων κ. Τσιάρα να κάνει μια επίσκεψη στο Αρκαδικό Χωριό, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα τριτοκοσμικό χωριό…

Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, ένα μέρος του Ελληνικού λαού πιστεύει ακόμη στο ψέμα και στις ψευδείς υποσχέσεις.

Δεν θα ήθελα να πάμε πολύ πίσω. Ας μείνουμε στα πρόσφατα γεγονότα του κ. Σαμαρά Ζάππειο 1.2.3. κλπ. Την ίδια μέθοδο χρησιμοποιεί και η αντιπολίτευση και ειδικότερα ο κ Τσίπρας.

Θα πρέπει, επιτέλους, η κοινωνία μας να σταματήσει να ζει με ευχολόγια, να δεί την πραγματικότητα και να μην επιτρέπει στον κάθε πολιτικό να μας φουσκώνει τα μυαλά «με λόγια του κάρρου» και κάποιοι αφελείς πολίτες να τους δίνουν, από πάνω, μπόνους και να αυξάνουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις.

Πιστεύω ότι την μεγαλύτερη ζημία την κάνουμε εμείς οι πολίτες, που πολλές φορές δεν θέλουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας.

Προσωπικά, στην διάρκεια της ζώης μου, έχω πλήρωση ακριβά αυτήν την χώρα που λέγετε Ελλάδα, την πατρίδα μου. Το 1952 το Ελληνικό κράτος πήρε την περιουσία του πατέρα μου με αναγκαστική απαλλοτριώση. Του έδωσαν ψίχουλα. Αυτό ήταν για το εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής από την τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα.

Το 1988 θέλησαν δήθεν να βοηθήσουν τους ομογενείς Αρκάδες. Υποσχέθηκαν να κάνουν ένα πρότυπο πιλοτικό χωριό, το Αρκαδικό Χωριό. Μας χρησιμοποίησαν για δόλωμα για να επωφεληθούν κάποιοι και να πλουτίσουν!..

Έχω προσφύγει και σε πολιτικούς και σε δημοσιογράφους γι αυτήν την μεγάλη απάτη, που για μένα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει προκύψει και συμπεριλαμβάνει μέχρι και καταπάτηση του αιγιαλού!

Έκανα αναφορά στην Κτηματική Υπηρεσία, στην Πολεοδομία του Άστρους, αλλά αφού είδα ότι «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει», αναγκάστηκα να στήλω επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μου απάντησε ότι έχει ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο (ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΜΗΜΑ Γ΄) να εξεταστεί το θέμα αυτό.

Τις πρώτες μέρες μετά την απάντηση του κ. Προέδρου, κάποιος υπάλληλος έδειξε ενδιαφέρον και ήταν τόσο πειστικός ότι «θα έφερνε τα επάνω κάτω»! Περιμένω ακόμη απάντηση… Από ότι φαίνεται είναι τόσο ισχυροί οι δημόσιοι υπάλληλοι, που αγνοούν ακόμη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε κάποιος να ψάξει αυτό το θέμα. Ελπίζω κάποια στιγμή θα βρεθεί ο κατάλληλος να ανακαλύψει την πηγή του σκανδάλου.

Το άλλο θέμα που θέλω να θίξω, είναι τούτο: Μετά από πενήντα χρόνια σκληρής εργασίας και ξενιτιάς, επένδυσα στα φωτοβολταϊκά, στην πατρίδα μου. Και έρχεται σήμερα το ανέντιμο κράτος και μου βάζει χαράτσι 30% και συν 20% φόρο! Κόβοντας το τιμολόγιο στο ΛΑΓΗΕ, το κράτος εισπράττει το χαράτσι αλλά εμένα δεν μου δίνει τα οφειλόμενα. Και ερωτώ: Τι χρωστώ εγώ, που έχω φέρει συνάλλαγμα, να πληρώνω το χαράτσι; Γιατί οι ομογενείς να μπαίνουν στο ίδιο καλάθι, που δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την χρεοκοπία αυτής της χώρας, που δανειζόταν χρήματα για να τα μοιράζονται αναμεταξύ τους;

Γι αυτή την κακοδιαχείριση και την υπερχρέωση του κράτους, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι υπαίτιοι θα έπρεπε να έχουν δικαστεί για έσχατη προδοσία.

Εάν αυτή η κυβέρνηση θέλει να έχει μέλλον, πρέπει να προχώρησει το γρηγορότερο σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για να μπορούν να έρθουν επενδυτές. Επίσης και στο θέμα γραφειοκρατία, κάτι πρέπει να γίνει. Για παράδειγμα, ο ΦΠΑ για την εστίαση, είναι μεγάλο λάθος. Σταματάει αυτομάτως την κατανάλωση. Η φτήνεια φέρνει το κέρδος. Να το δει ο κ. Στουρνάρας. Να είναι το πολύ 9 % και αν ένας φοροδιαφεύγει να του αφαιρείται η άδεια και να πληρώνει μεγάλο πρόστιμο. Θα δούμε τότε ποιος θα ξαναπάρει το ρίσκο να το κάνει…

Για το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων, το πετρέλαιο θέρμανσης στην Γερμάνια έχει άλλο χρώμα και όταν χρησιμοποίησεις παράνομα αμέσως γίνεται κατάσχεση του οχήματος. Επακολουθεί μεγάλο πρόστιμο ακόμη και φυλάκιση. Αυτό δεν συμβαίνει στην χώρα μας αυτομάτως. Εάν ο παθών νομίζει ότι αδίκως ενοχοποιείται προσφεύγει στην δικαιοσύνη και εάν βρει δίκαιο, του επιστρέφουν τα κατασχεθέντα.

Το άλλο που συμβαίνει με το θέατρο του παραλόγου που βιώνουμε, είναι με το περιβόητο CD της κ Λανκάρτ. Αφού ξέρουμε ποιος το παρέλαβε, τι ψάχνει να βρει αυτή η περιβόητη επιτροπή; Το πράγμα, κατά την άποψή μου, είναι απλό: Εφόσον ο κ Παπακωσταντίνου δεν ξέρει τι έγινε το cd, να σταλεί στον Κορυδαλλό, μέχρι να το παραδώσει, ίσως και κάποιοι συνεργάτες του.

Το πιο δίκαιο για τον λαό μας είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος. Από το 1974 και μετά, να μην παραγράφεται κανένα αδίκημα πολιτικού. Ο Ελληνικός Λάος είναι φιλότιμος και μπορεί να Βάλει πλάτη εάν δει να γίνεται κάτι θετικό και χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις, αλά Τσίπρα.

Η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανάπτυξης αφού το θελήσουμε και απομονώσουμε τους ανθέλληνες και τους απατεώνες.

Μιά ακόμη, μεγάλη απορία που έχω, είναι για τα διάφορα «κανάλια» και κάποιους διανοούμενους που το παίζουν αυθεντίες και προστάτες αυτού του έθνους. Στην πραγματικότητα το βουλιάζουν…

Από τότε που γνώρισα τον εαυτό μου, πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, διότι το κράτος απασχολεί εσκεμμένα κάποιους κομπογιαννίτες που ασχολούνται με τις διάφορες μελέτες έργων π.χ. εάν κάνει το έργο 50.000 ευρώ η μελέτη κοστίζει 500.000 ευρώ και παραπάνω! Άστε που πολλές φορές δεν υλοποιείται το έργο, αλλά η μελέτη πληρώνεται!..

Έτσι κύριοι, δεν πάμε μπροστά…

Εκτός αυτού, έχουμε και τους συμβούλους με τους μεγάλους μισθούς.

Αγαπητέ Χρήστο, ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με εγκαρδίους χαιρετισμούς

Νίκος Δεληγιάννης, Ομογενής