Ο Κυπριακός Τύπος, 21 Μαίου 2013

Η χθεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, οι τοποθετήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ, οι καταγγελίες ΥΠΕΣ είναι μερικά από τα θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Τύπος ασχολείται επίσης με τις επικείμενες αλλαγές στα ΔΣ των Ημικρατικών, την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, την κατάθεση Συλλούρη στην Ερευνητική Επιτροπή, τις εξελίξεις στις ΚΑ, κ.ά.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «Μαφιόζικες διαπλοκές στο Υπουργείο Εσωτερικών» γράφει για καταγγελίες Σωκράτη Χάσικου όσον αφορά τη διαχείριση τ/κ περιουσιών, μιλώντας ακόμη και για μίζες από τις αγοραπωλησίες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις πρόωρες «εκλογές» στα κατεχόμενα και διερωτάται εάν θα επιστρέψει ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Αλλού γράφει ότι το Venus Rock πουλήθηκε σε διεθνή επενδυτικό όμιλο με έδρα το Χονγκ Κονγκ έναντι 290 εκ ευρώ.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Ολική ρήξη Καρογιάν και Νικόλα» γράφει ότι υπήρξε οξεία αντιπαράθεση στο ΔΗΚΟ ενόψει της μάχης για την προεδρία και αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου. Αλλού γράφει για φαγοπότια και απειλές στις τράπεζες και αναφέρεται στις δηλώσεις Δημήτρη Συλλούρη χθες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι μετέωρη η χρηματοδότηση του Ογκολογικού από την Τράπεζα Κύπρου.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Θα πέσει ψαλίδι στις δαπάνες» αναφέρεται στις τοποθετήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη χθες στη Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ όπου δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις σε φορολογίες, λέγοντας επίσης πως δεν υπήρξε ποτέ “yes man”. Σε άλλο θέμα χαρακτηρίζει πολύ σημαντική για την Κύπρο την αυριανή Σύνοδο Κορυφής όπου θα συζητηθεί το θέμα της ενέργειας και κυρίως του φυσικού αερίου. Αλλού γράφει ότι την Παρασκευή αποκτούν Διοικητικό Συμβούλιο οι Κυπριακές Αερογραμμές και πως πολλοί υποψήφιοι προσεγγίστηκαν για την προεδρία, αλλά απορρίπτουν.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τίτλο «Αλώνουν τους Ημικρατικούς» γράφει για συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες θα γίνουν «εκκαθαρίσεις», ιδιωτικοποιήσεις και βόλεμα ημετέρων στα Διοικητική Συμβούλια. Αλλού γράφει ότι στραγγαλίζουν το ΡΙΚ προς όφελος των ιδιωτικών καναλιών και πως ο ΔΗΣΥ ετοιμάζει πρόταση με την οποία θα απαγορεύει το Ίδρυμα να έχει έσοδα από διαφημίσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «κούρεμα» δεν είναι έξω από τον έλεγχο των δικαστικών αρχών, όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Η Τράπεζα Κύπρου πιάστηκε μεταξύ πυρών» γράφει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας καθυστερεί την αναδιάρθρωση της συγκεκριμένης τράπεζας. Αλλού γράφει ότι στο Πακιστάν απαγορεύθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους να φορούνε κάλτσες, καθώς δεν θα λειτουργούν τα κλιματιστικά, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση ενέργειας εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών. Σε άλλο θέμα κάνει γράφει ότι η Βουλή εξαναγκάστηκε σε διάσωση της Λαϊκής Τράπεζας κάνοντας αναφορά στην χθεσινή κατάθεση του Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ και Βουλευτή, Δημήτρη Συλλούρη στην Ερευνητική Επιτροπή.

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΒΑ)