Άνω – κάτω η Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών της Προανακριτικής προκάλεσαν τα νέα στοιχεία που αφορούν την αλληλογραφία στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010, του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών με τον Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, σύμφωνα με τα οποία το επίμαχο cd της λίστας Λαγκάρντ έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διακρατικής σύμβασης Ελλάδας Γαλλίας.

Στο διαβιβαστικό που συνοδεύει το cd με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι με τα νέα στοιχεία «καταρρίπτεται παταγωδώς ο ισχυρισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν ανεπίσημο έγγραφο, προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί».

«Το διαβιβαστικό έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2010 που συνόδευε το cd της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ και παραλήφθηκε προσωπικά από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ανεξάρτητα από τη νομική του σημασία, δεν είχε τεθεί υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του επόμενου υπουργού που ενημερώθηκε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ» σχολίασαν τις νέες εξελίξεις κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

zougla,gr