Ομογενής ιδρύει πολιτικό κόμμα στην Αυστραλία

Ο ανεξάρτητος ομογενής γερουσιαστής από τη Νότιο Αυστραλία, Νίκος Ξενοφών, εδώ και χρόνια είναι από τις πλέον ισχυρές προσωπικότητες της αυστραλιανής πολιτικής σκηνής καθώς η ψήφος του είναι καθοριστικής σημασίας για να ψηφισθούν ή να απορριφθούν τα νομοσχέδια.

Τώρα ο επιδιώκει να δημιουργήσει δικό του πολιτικό κόμμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο γερουσιαστής Ξενοφών έκανε αίτηση να αναγνωριστεί από το Εκλογοδικείο το Nick Xenophon Group ως πολιτικό κόμμα.

«Έτσι θα έχω περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής» λέει και συμπληρώνει: «Και μόνο το γεγονός ότι στα 112 χρόνια της αυστραλιανής γερουσίας τα ανεξάρτητα μέλη της υπήρξαν ελάχιστα, δείχνει πόσο δύσκολο είναι να εκλεγεί κανείς ως ανεξάρτητος γερουσιαστής».

Ο Νικ Ξενοφών αρχικά ήταν γερουσιαστής στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας. Παραιτήθηκε από ανεξάρτητος πολιτειακός γερουσιαστής εκεί για να διεκδικήσει, πάλι ως ανεξάρτητος, μια θέση στην ομοσπονδιακή γερουσία. Και τα κατάφερε. Σήμερα έχει αναδειχθεί σε έναν από τους ισχυρότερους πολιτικούς της Αυστραλίας αφού η ψήφος του στη γερουσία είναι καθοριστική.

Ο κ. Ξενοφών, είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα του, με τη μητέρα του να έχει ρίζες στην Πελοπόννησο.

Έγινε γνωστός στη Νότια Αυστραλία, για τον αγώνα του εναντίον των τυχερών παιχνιδιών, και γενικότερα του τζόγου που τον συνέχισε και σε παναυστραλιανό επίπεδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ