Απίστευτη αγριότητα! Τον κρατούσαν όμηρο πάνω από δυο μήνες και έστελναν στην γυναίκα του κομμάτια του για να δείξουν ότι δεν αστειεύονται!

– Του έκοψαν τρία δάχτυλα και τα έστειλαν με το ταχυδρομείο στην σύζυγο του θύματος
– Εχουν συλληφθεί οι τρεις από τους 8 απαγωγείς – 7 αλβανοί και ένας έλληνας
– Θύτες και θύμα είχαν προσωπικές διαφορές
– Όλο το χρονικό της απαγωγής και τα απίστευτα βασανιστήρια που έκαναν στον 59χρονο

Επι περίπου 2 μήνες τον κρατούσαν όμηρο και τον βασάνιζαν! Ένας 59χρονος βορειοηπειρώτης έπεσε θύμα απαγωγής και πέρασε τα πάνδεινα στα χέρια των δραστών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία, το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων και με τη συνδρομή, τόσο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών όσο και του Κέντρου Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την απαγωγή 59χρονου ομογενή, που έγινε αρχές Φεβρουαρίου του 2013.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2013, στα Ιωάννινα. Ο απαχθείς απελευθερώθηκε στις 27 Μαρτίου 2013, σε περιοχή της Αττικής, χωρίς να καταβληθούν λύτρα!

Οι δράστες είναι οκτώ, μεταξύ των οποίων ένας έλληνας και 7 αλβανοί.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, αυτό που ώθησε τους δράστες να κάνουν την απαγωγή ήταν 200 κιλά ινδικής κάνναβης.

Το θύμα, είχε αναλάβει τον ρόλο της αναζήτησης μεταφορέα, ο οποίος θα προωθούσε το φορτίο της ινδικής κάνναβης από την Ελλάδα στη Γερμανία. Σύστησε στους συνεργούς του οι οποίοι μετά έγιναν και οι βασανιστές του, τσιγγάνο από τα Άνω Λιόσια.

Του είχαν δώσει μάλιστα και 40.000 ευρώ για την μεταφορά.

Ο τσιγγάνος, πήρε τα ναρκωτικά αλλά τα κράτησε για τον εαυτό του!

Οι απαγωγείς θεώρησαν υπεύθυνο ομως τον 59χρονο και έτσι αποφάσισαν να τον απαγάγουν και να ζητήσουν λύτρα από την οικογένειά του για να “βγάλουν τα σπασμένα.”

Στις 19 Φεβρουαρίου, η σύζυγος του 59χρονου, κατήγγειλε στην αστυνομία την απαγωγή.

Ο άνδρας της είχε πάρει το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων το πρωί της 31ης Ιανουαρίου για να κατέβει στην Αθήνα. Την επομένη η γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που της έλεγε ότι ο άνδρας της είχε πέσει θυμα απαγωγής.

Από εκείνη την ημέρα οι απαγωγείς ζητούσαν 125.000 ευρώ λύτρα και απειλούσαν και εκείνη και την οικογένειά της.

Από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου οι απαιτήσεις τους άλλαξαν. Ζητούσαν ως «λύτρα», 50.000 ευρώ καθώς και διακόσια «κομμάτια», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν (πιθανόν ναρκωτικά), για την απελευθέρωσή του.

Κάποιες φορές της τον έδωσαν να του μιλήσει και της έλεγε ότι του έκοβαν το αυτί και τα δάχτυλα.

Ηταν 27 Φεβρουαρίου όταν παρέλαβε έναν φάκελο και μέσα είχε ένα ακρωτηριασμένο δάκτυλο και ένα μικρό ροζ χαρτάκι πάνω στο οποίο αναγραφόταν ιδιόχειρα στην Αλβανική γλώσσα η φράση «Κατάλαβέ το δεν είναι πλάκα».

Οι απαγωγείς του έκοψαν τρία δάχτυλα – τους δυο αντίχειρες και το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού – και τον βασάνιζαν επι δυο μήνες. Όπως είπε, με μαχαίρια και βελόνες του χάραζαν την πλάτη και του έριχαν καυτό νερό ή αλάτι.

Όλο το διάστημα τον μετέφεραν από το ένα σπίτι στο άλλο. Είχαν δυο διαμερίσματα, ένα στη Νεα Σμύρνη και ένα στην Ηλιούπολη.