Αναβολή στη συνεδρίαση της Οργανωτικής – Αναθεωρητικής Επιτροπής ΣΑΕ

May 23, 2013 @ 12:37

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 (αντί της αρχικά προγραμματισθείσης Τετάρτης 5 Ιουνίου) θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Οργανωτική-Αναθεωρητική Επιτροπή για την ανασυγκρότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Η ολιγοήμερη αναβολή κρίθηκε αναγκαία διότι στις 5 Ιουνίου έχει το Συνέδριό της η ΠΣΕΚΑ και, κατά συνέπεια, δεν ήθελαν να επικαλύψουν τη σύναξη των Αποδήμων Κυπρίων.

Κατά τα λοιπά, όλα θα παραμείνουν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και όπως τα είχε παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα η Panhellenic Post στο δημοσίευμά της May 20, 2013 @ 13:37.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Κοινοβουλίου, Άδωνις Γεωργιάδης (φωτογραφία πρώτης σελίδος) ενώ θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κωνσταντίνος Τσιάρας (Φωτογραφία κάτω).

Constantinos-Tsiaras-Greek-Deputy-Foreign-MinisterΉδη αποστέλλονται οι σχετικές προσκλήσεις στα μέλη της Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν, ως γνωστόν, πλέον του Προέδρου Αδωνι Γεωργιάδη, εκπρόσωποι των εν τη Βουλή επτά Κομμάτων, οι Ακαδημαϊκοί Καθηγητές Αντώνιος Κουνάδης και Χρήστος Γιανναράς, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού, κ. Ιωάννης Πανταζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, διπλωματικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών και τα απερχόμενα μέλη του Προεδρείου του Σ.Α.Ε. Στέφανος Ταμβάκης, Όλγα Σαραντοπούλου, Kωνσταντίνος Δημητρίου, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Ιωάννης Δάγωνας, Νικηφόρος Νικολαίδης, Γεώργιος Αμαραντίδης, Χάρης Γκουβέλης, Γεώργιος Αγγελόπουλος και Ιβάν Σαββίδης.
Από πλευράς ομογενειακών παραγόντων συμμετέχουν οι Βασ. Ματαράγκας, Βασ. Παπαστεργιάδης, Τάσος Χριστοφόρου, Ανδρέας Καφφές και Κυρ. Ξεπαπαδάκος.
Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται να παραστούν όλα τα μόνιμα μέλη ενώ άγνωστο είναι εάν και ποιά μέλη του τελευταίου προεδρείου του ΣΑΕ θα προσέλθουν καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπάρχουν διαφωνίες και διατυπώνονται ερωτηματικά από ορισμένα μέλη του απερχόμενου προεδρείου τόσο ως προς τη σύνθεση της Επιτροπής όσο και ως προς το εάν τα μέλη της Επιτροπής θα μπορούν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για το προεδρείο.
Αυτό το τελευταίο, θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα αποφασίσει η Οργανωτική-Αναθωρητική Επιτροπή, σύμφωνα με την πρόνοια του Υφυπουργού κ. Τσιάρα.

[]