Αποχωρεί από τη δίκη ο Άκης μέχρι να κληθεί το…ΚΥΣΕΑ!

Επεισοδιακή η εκδίκαση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου – Σταμάτη με τον ίδιο να αποχωρεί από την δίκη διαμαρτυρόμενος για την άρνηση της έδρας να προχωρήσει στην κλήτευση των του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των μελών του ΚΥΣΕΑ.
“Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αν δεν μιλήσουμε με τους ανθρώπους που αποφάσισαν (σ.σ. την αγορά των όπλων) πολιτικούς και στρατιωτικούς. Αν δεν συζητήσουμε με τους ανθρώπους αυτούς δεν θα φανεί η αλήθεια”, αναφώνησε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να μιλήσει και για σκευωρία. Συγκεκριμένα είπε πως το κατηγορητήριο είναι πλαστό και κατασκευασμένο στη Βουλή, τονίζοντας πως από το 2010 βιώνει μία σκευωρία. «Έζησα στο κοινοβούλιο μία μεθοδευμένη συμπαιγνία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να κουκουλώσουν την αλήθεια», είπε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε και για δυνάμεις που μεθοδεύουν και επηρεάζουν την εξέλιξη και κατηγόρησε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ. “Σε ένα ΠΑΣΟΚ, που στο τέλος της ζωής του έφτασε σε εκφυλισμό και διάλυση, για να αντιμετωπίσει εσωκομματικά προβλήματα, κατέφυγε σε απαράδεκτες διαδικασίες εξόντωσης εσωκομματικών αντιπάλων”, είπε χαρακτηριστικά, υπονοώντας ότι στο σχέδιο εξόντωσης είναι και ο ίδιος.
“Η παρουσία μου εδώ πέρα αν είναι σε ρόλο θεατή δεν είναι αναγκαία”, είπε και προειδοποίησε ότι θα επανέλθει στην αίθουσα όταν και εφόσον το δικαστήριο καλέσει τους ανθρώπους που αποφάσισαν τις επίμαχες προμήθειες. «Στο μεσοδιάστημα θα μου επιτρέψετε να απόσχω και μην το θεωρήσετε αυτό ως περιφρόνηση του δικαστηρίου σας, αλλά ως διαμαρτυρία. Δεν έχω άλλον τρόπο».

Πάντως, δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει όταν κληθεί το ΚΥΣΕΑ για να ακούσει τον κ. Κατσιάνη να του απαντά: «Εμείς δεν αποκλείσαμε το ΚΥΣΕΑ, αδημονείτε κ. Τσοχατζόπουλε». Όσο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο ο συγκατηγορούμενος, πρώην στενός συνεργάτης, του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας, υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του αίτημα στο δικαστήριο, προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.
Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ζήγρας, έχει υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή ότι ο Κύπριος πρώην υπουργός είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε μεταφορές παράνομων χρημάτων για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.