ΤΕΛΙΚΟ: Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 1-2

– Δύο γερμανικές ομάδες, η Ντόρτμουντ και η Μπάγερν διεκδικούν το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης
– Παρακολουθήστε όλα όσα συμβαίνουν στο Λονδίνο, στον 58ο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δείτε φωτογραφίες και ενδιαφέροντα στατιστικά

Στατιστικό: Ο μοναδικός προηγούμενος «ευρωπαϊκός» γερμανικός εμφύλιος ήταν το 1980 στο Κύπελλο UEFA, όταν στο Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ η κούπα κατέληξε στην πρώτη χάρη στα εκτός έδρας γκολ (συνολικό σκορ 3-3 σε διπλό τελικό).

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

93′ Αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Γκόμεζ στη θέση του Μάντζουκιτς.

90′ Αλλαγές για την Ντόρτμουντ. Ο Σκίμπερ στη θέση του Μπλαστσικόφσκι και ο Σαχίν στη θέση του Μπέντερ.

Στατιστικό: Η Μπάγερν διεκδικεί να γίνει η 6η ομάδα που θα έχει κάνει το επικό τρεμπλ. Βέβαια θα πρέπει να κατακτήσει και το Κύπελλο κόντρα στη Στουτγκάρδη. (Σέλτικ 1967, Αγιαξ 1972, Αϊντχόφεν 1988, Μάν. Γιουνάιτεντ 1999, Μπαρτσελόνα 2009, Ιντερ 2010).

 

89΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ! Βαθιά μπαλιά από τον Χάβι Μαρτίνεθ, ο Ρόμπεν κερδίζει τις κόντρες από τον Χούμελς και πλασάρει στην εστία της Ντόρτμουντ.

87΄Ευκαιρία για την Μπάγερν. Από το γύρισμα του Λαμ, ο Σβάισταϊνγκερ έκανε το σουτ αλλά ο Βάιντενφελερ με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ.

Ο Γκέτσε πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ της Ντόρτμουντ…

 



83΄Σουτ του Σβάισταϊνγκερ
πάνω από τα δοκάρια.


76΄Ευκαιρία για την Μπάγερν.
Εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ του Βάιντενφελερ σε σουτ του Αλάμπα.

73΄Από μία κίτρινη κάρτα σε Ριμπερί και Γκρόσκροϊτς.

72΄Τρομερή ευκαιρία για την Μπάγερν. Ο Μίλερ έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Βάιντενφελερ και σούταρε σε κενή εστία αλλά ο Σούμποτιτς με τρομερό σπριντ και τάκλινγκ διώχνει τη μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

70΄Ευκαιρία για την Ντόρτμουντ. Ο Χούμελς στην αντεπίθεση σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

68΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ. Ο Γκουντογάν στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

67΄ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ. Ο Ντάντε ανέτρεψε τον Ρόις μέσα στην περιοχή και ο Ριτσόλι δείχνει την άσπρη βούλα.

60΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ. Ο Ρόμπεν συνεργάστηκε με τον Ριμπερί, ο Ολλανδός έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάντζουκιτς που από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

59΄ Από το κόρνερ του Ριμπερί, ο Χάβι Μαρτίνεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μάντζουκιτς τη δεύτερη αλλά η μπάλα κατέληξε στον Βάιντενφελερ.

86.398 τα εισιτήρια του μεγάλου τελικού στο “Ουέμπλεϊ”, όπως ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα.

Στο “Ουέμπλεϊ” βρίσκεται και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

 



54΄Καλύτερα έχει μπει η Ντόρτμουντ στο δεύτερο ημίχρονο.

Στατιστικό: 9-1-2 ο απολογισμός της Μπάγερν φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 29-10 τέρματα.

Στατιστικό: Στο τελευταίο παιχνίδι (εκτός με Ρεάλ) έχασε το φετινό αήττητο στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ντόρτμουντ. 7-4-1 ο απολογισμός της με τέρματα 23-12.

Εντυπωσιακή εικόνα από τους οπαδούς της Μπάγερν.

 

 

46΄Έναρξη β΄ ημιχρόνου. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

Για την Μπάγερν, ο Ρόμπεν έχει τα 2 τετ α τετ, ο Μπόατενγκ μετράει 5 τάκλιν, ένα κλέψιμο και 4 διωξίματα, ενώ ο Σβάινσταϊγκερ έχει δώσει 47 πάσες με 91% ποσοστό ευστοχίας (πρώτος είναι ο Ντάντε με 48, αλλά 83% ευστοχία).

Για την Ντόρτμουντ, ο Λεβαντόβσκι μετράει περισσότερα σουτ (3), ο Ρόις περισσότερες πάσες – κλειδιά (4), ο Σούμποτιτς έχει ένα κλέψιμο και 5 διωξίματα, ενώ ο Γιουντογάν μετράει 27 πάσες με 78% ευστοχία.

Στατιστικά ημιχρόνου: Σουτ 7-7, στην εστία 5-3, άστοχα 1-2, δοκάρι 0-1, κοντραρισμένα 1-2, οφσάιντ 0-2, φάουλ 5-2, κόρνερ 5-3, πλάγια 4-16, τάκλιν 11-13, επιτυχία μεταβιβάσεων 72%-82%, κερδισμένες εναέριες μονομαχίες 26%-74%, κατοχή μπάλας 37%-63%.

Ημίχρονο

Στατιστικό: Εκτός Μονάχου η Μπάγερν είχε φέτος σε όλη τη σεζόν μία ήττα (ΜΠΑΤΕ), τρεις ισοπαλίες (Βαλένθια, Νυρεμβέργη, Ντόρτμουντ) και 19 νίκες! Στους 15 κράτησε λευκό παθητικό.

43΄Μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν. Από το λάθος του Χούμελς, ο Ρόμπεν βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά νικήθηκε ξανά από τον Βάιντενφελερ.

Στατιστικό: Χωρίς νίκη η Ντόρτμουντ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις, ηττήθηκε από Ρεάλ, Χοφενχάιμ, έφερε ισοπαλίες με Μπάγερν, Βόλφμσπουργκ.

37΄Ευκαιρία για την Μπάγερν. Από το κόρνερ του Ριμπερί, η κεφαλιά του Μίλερ φεύγει άουτ.

 



35΄Μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ.
Από την κάθετη πάσα του Ρόις, ο Λεβαντόφσκι βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο Νόιερ τον νίκησε.

Στατιστικό: Αυτή είναι η 3η φορά που κοντράρονται στον τελικό προπονητές από την ίδια χώρα. Το 1979 Κλαφ-Χάουτον και το 2003 Αντσελότι-Λίπι.



30΄Μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν.
Από την πάσα του Μίλερ, ο Ρόμπεν έφυγε απέναντι από τον Βάιντενφελερ αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ.

29΄Κίτρινη κάρτα στον Ντάντε για μαρκάρισμα στον Ρόις.

27΄Ευκαιρία για την Μπάγερν. Από το κόρνερ ο Χάβι Μαρτίνεθ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

26΄Μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν. Από την σέντρα του Ριμπερί, ο Μάντζουκιτς πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή αλλά ο Βάιντενφελερ με εκπληκτική επέμβαση κρατάει το μηδέν.

 


22΄Σουτ του Μπέντερ από καλή θέση,
ο Νόιερ μπλοκάρει.

Στατιστικό: Ενα γκολ ανά εφτά τελικές προσπάθειες έχει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Ντόρτμουντ (23/162). Ενα γκολ ανά 6,5 τελικές προσπάθειες έχει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν (29/188).

Ήταν η 4η τελική της Ντόρτμουντ, καμία ακόμα δεν έχει η Μπάγερν.

19΄Ο Ρόις έφυγε στην αντεπίθεση, σούταρε αλλά ο Νόιερ λέει ξανά “όχι”.

Ο Μάριο Γκέτσε παρακολουθεί την ομάδα του κόντρα στην επόμενη ομάδα του.

 



Στατιστικό: Η Μπάγερν έχει πετύχει 29 γκολ φέτος στη διοργάνωση, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Η Ντόρτμουντ έχει 23, πίσω από Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης (26). Οι 2 φιναλίστ έχουν δεχθεί από 10 γκολ. Εξ αυτών, τα 6 της Ντόρτμουντ ήταν στα τελευταία 15 λεπτά των αγώνων της.

15΄Μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ. Από την σέντρα του Ρόις, ο Μπλαζικόφσκι έκανε το σουτ αλλά ο Νόιερ έσωσε την Μπάγερν.

14΄Ευκαιρία για την Ντόρτμουντ. Εξαιρετικό μακρινό σουτ του Λεβαντόφσκι, ο Νόιερ διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Περίπου 100.000 φίλοι της Ντόρτμουντ έχουν ταξιδέψει στο Λονδίνο χωρίς εισιτήριο και παρακολουθούν τον αγώνα έξω απο γήπεδο.

10΄Σουτ του Μπλαζικόφσκι, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ.

10΄Τρομερός ρυθμός στο παιχνίδι.

1΄Έναρξη αγώνα.

Το κορεό των οπαδών της Μπάγερν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογάν, Ρόις, Μπλαζικόφσκι, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί, Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ, Αλάμπα, Σβάισταϊνγκερ, Μάντζουκιτς

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Πηγή: NewsIt.gr