Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Θα είμαστε πάντα εκεί…

Η επτάωρη “βόλτα” της τουρκικής πυραυλακάτου στο Αιγαίο και εντός χωρικών υδάτων έρχεται να προστεθεί στην επίδειξη ισχύος με την τουρκική άσκηση Ντενίς Γκορντού στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της οποίας ο τουρκικός στόλος είχε διαρκώς απέναντί του 19 πολεμικά πλοία του Στόλου μας.

 Κι αυτό προκάλεσε ένταση και νευρικότητα στην Άγκυρα που προχώρησε στην απροκάλυπτη πρόκληση με την πυραυλάκατο.

Για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο μίλησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για το έργο τους, όσον αφορά την διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων.

Ο κ. Κωσταράκος, με αναρτήσεις του στο twitter, αναφέρθηκε στη νέα παραβίαση των συνόρων από τουρκική πυραυλάκατο ευχαριστώντας «όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του στόλου που επιτηρούν και διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός της παραβίασης των συνόρων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι παρενοχλήσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αλλά οι Ενοπλες Δυνάμεις μας θα είναι πάντα εκεί που απαιτείται για την διασφάλιση της Εθνικής μας κυριαρχίας. Πάντα».

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ: Η τουρκική ΤΠΚ «ATAK», προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).
Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.
Η πρόκληση εκδηλώνεται ενώ έχει φουντώσει στο εσωτερικό η συζήτηση για τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η κρίση και οι περικοπές στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και γενικότερα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και συνδυάζεται με την μεγάλη άσκηση Ντενίς Γκορντού που εξελίχθηκε αυτή την εβδομάδα στο Αιγαίο.

aaaaaaaaa1242912_315_145_1_

H ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας:

«Η τουρκική ΤΠΚ “ATAK”, προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του».

Διαβάστε αναλυτικά στο Onalert