“Τρέμουν” στο Παρίσι το προηγούμενο του Λονδίνου μετά το νέο μαχαίρωμα στρατιώτη

Στρατιώτης που περιπολούσε ένστολος στην περιοχή Λα Ντεφάνς στο δυτικό Παρίσι μαχαιρώθηκε από άνδρα που διέφυγε αμέσως μετά και αναζητείται. Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο. «Εξετάζουμε όλα τα στοιχεία, δεν έχει σχέση με το Λονδίνο», υπογραμμίζει ο Ολάντ.

Το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα (τοπική ώρα) στο σταθμό των τρένων ταχείας κυκλοφορίας (RER).

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης πλησίασε τον στρατιώτη από πίσω και τον χτύπησε στο λαιμό, κοντά στην καρωτίδα, με μαχαίρι ή λεπίδι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ύποπτος ήταν γύρω στα 30, βορειοαφρικανικής καταγωγής, πιθανόν με κελεμπία. Η αστυνομία πάντως δεν επιβεβαίωσε εξαρχής τις αναφορές για την περιγραφή του δράστη.

Φαίνεται ότι κατάφερε να διαφύγει μέσα στο πλήθος, αναφέρει το Reuters. Ωστόσο στο χώρο βρίσκονται πολλές κάμερες επιτήρησης που, εκτιμά η αστυνομία, μάλλον θα δώσουν στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.

Οι άλλοι δύο στρατιώτες που περιπολούσαν με το θύμα και περπατούσαν μπροστά του δεν κατάφεραν να αντιδράσουν.

Η ζωή του στρατιώτη, που ήταν μέλος περιπολιών κατά τρομοκρατικών χτυπημάτων (vigipirate), φαίνεται ότι δεν είναι σε κίνδυνο παρότι έχασε πολύ αίμα. Μετά την επίθεση, και αφού πυροσβέστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, διακομίστηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τα ακριβή περιστατικά ή την ταυτότητα του επιτιθέμενου », υπενθύμισε από την Αιθιοπία, όπου βρίσκεται σε επίσκεψη, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Εξετάζουμε όλα τα στοιχεία», πρόσθεσε.

Αλλά πάντως ο Φρανσουά Ολάντ αρνήθηκε να το συσχετίσει με το Λονδίνο.

Το περιστατικό στο Παρίσι έρχεται τρεις ημέρες μετά την άγρια δολοφονία στο Λονδίνο βρετανού στρατιωτικού από δύο μουσουλμάνους νιγηριανής καταγωγής σε εκδίκηση για τη δράση του βρετανικού στρατού.

Οι περιπολίες vigipirate (η λέξη σημαίνει κατά λέξη «επαγρύπνηση κατά των πειρατών») έχουν αυξηθεί μετά την εμπλοκή της Γαλλίας στην σύγκρουση στο Μάλι.

Newsroom ΔΟΛ