Ο Έλληνας εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των Σκοπίων!

“Πανηγυρίζουν” στα Σκόπια για το  “ΝΑΙ” του Νίκου Χρυσόγελου, στο ψήφισμα για την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας τους με την Ε.Ε. Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, …
ήταν ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, την περασμένη Πέμπτη,  που τάχθηκε υπέρ των Σκοπίων,την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Έλληνες συνάδελφοι του, εξέφραζαν τις σοβαρές ενστάσεις τους, για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, που εξακολουθεί να προκαλεί τις γειτονικές της χώρες και να μη δείχνει διάθεση συμβιβασμού για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα.

 Κατά της έκθεσης, τάχθηκαν και οι έξι ευρωβουλευτές της Κύπρου, ενώ  «λευκό» ψήφισαν  οι ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτές Γιώργος Χατζημαρκάκης (Γερμανία) και η  Μαρίνα Γιαννακουδάκη (Μεγάλη Βρετανία).
“Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπέρ του ψηφίσματος για του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ‘Μακεδονία'” αναφέρει το KANAL 5. “Υπέρ των ενταξιακών συνομιλιών λέει Έλληνας ευρωβουλευτής” σημειώνει με τη σειρά της η “Nova  Makedonia”.  Το “Ναι” Χρυσόγελου, προκάλεσε αίσθηση, με αποτέλεσμα να αναφερθούν σε αυτό, ακόμη και διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters και η Deutsche Welle, με σχετικούς τίτλους.
Το ψήφισμα, που είχε εισηγητή τον Βρετανό Σοσιαλδημοκράτη κ.Ρίτσαρντ Χιούιτ, εγκρίθηκε  με συντριπτική πλειοψηφία, 505 υπέρ έναντι 61 κατά.
Πηγή : protothema.gr