Μεϊμαράκης προς Ομογένεια Καναδά: Επενδύστε στην Ελλάδα!

«Η Ελλάδα σήμερα περνά μια σημαντική στιγμή. Πρέπει να ενημερώσει όλους για το μέγα επίτευγμα το οποίο έχει επιτύχει, να μπορέσει δηλαδή να σταθεί ξανά στα πόδια της και να δείξει ότι έχει δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να οδηγήσει στην ανάπτυξη και να μειώσει την ανεργία» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον Καναδά.

Οι συνομιλίες κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του χαρακτηρίστηκαν από θετικό κλίμα για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα, στενότερη διμερή συνεργασία και περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Καναδά και Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων υπογράμμισε ότι συναντήθηκε με τους ‘Ελληνες ομογενείς αλλά και τον πρόεδρο του Καναδικού Κοινοβουλίου, υπουργούς και σημαντικές προσωπικότητες τους Καναδά, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία που έχει διαγράψει σήμερα η Ελλάδα και να τους προσκαλέσει να έλθουν στην χώρα μας για επενδύσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε στο καναδικό κοινοβούλιο στην Οττάβα με τον ομόλογό του πρόεδρο της Βουλής του Καναδά, Αντριου Σίαρ, τον υπουργό Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού, Τζέισον Κένι και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Τζέραλντ Κέντι.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των παραγόντων εκείνων που μπορούν πράγματι να επηρεάσουν την κοινωνική πολιτική και οικονομική ζωή του Καναδά, προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα, πάντα μέσα στο νόμιμο πλαίσιο το οποίο υπάρχει στη χώρα, που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι συνομιλίες κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης χαρακτηρίστηκαν από το θετικό κλίμα για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα, στενότερη διμερή συνεργασία και περαιτέρω σύσφιγξη των ήδη θετικών σχέσεων μεταξύ Καναδά και Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων διαβεβαίωσε τους Καναδούς συνομιλητές του ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να δημιουργήσει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον. Υπογράμμισε ότι το θετικό κλίμα βελτιώνεται από την πολιτική σταθερότητα που ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας στις συνομιλίες με τους εταίρους και τους επενδυτές συνομιλητές και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας. «Όλοι μιλούν για την αρχαία Ελλάδα, εμείς όμως οι νεότεροι φιλοδοξούμε να μιλάνε το ίδιο καλά και για τη σύγχρονη Ελλάδα» σημείωσε. Υπενθύμισε ότι τον περασμένο χρόνο ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτιόνταν για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά – όπως είπε – το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012 αποτέλεσε ψήφο εμπιστοσύνης στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη.

«Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας κατάφεραν να συνεννοηθούν, να δημιουργήσουν ένα σταθερό περιβάλλον, ενώ οι πολίτες της χώρας δείχνουν ωριμότητα και ελπίδα για το μέλλον. Επιπλέον, στην Ελλάδα υπάρχει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, το οποίο αποτελεί τη βάση για το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών δυσκολιών, τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού κλίματος με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου του Καναδά Τζέραλντ Κέντι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα ξεπερνά τα προβλήματά της και υπογράμμισε το ενδιαφέρον καναδικών εταιρειών για επενδύσεις στη χώρα μας.

Ο υπουργός Πολυπολιτισμού και Ιθαγένειας Τζέισον Κένι αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ο Καναδάς είναι σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια, ενώ υπογράμμισε τη συνεισφορά της ελληνικής παροικίας του Καναδά, η οποία έχει εργαστεί σκληρά και έχει πετύχει πολλά, όπως είπε. Επιπλέον, ο κ. Κένι αναφέρθηκε στη συμφωνία για την Κινητικότητα των Νέων (Youth Mobility Agreement) των δύο χωρών, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον Καναδά να υποδεχθεί περισσότερους νέους από την Ελλάδα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής του Καναδά Άντριου Σίαρ τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Καναδάς μπορούν να συνεργαστούν και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους περαιτέρω. Ο πρόεδρος του καναδικού Κοινοβουλίου έκανε ειδική μνεία στις εκδηλώσεις για τον πρόσφατο εορτασμό των 70 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά (1942-2012).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- zougla.gr