Έλληνες μεταναστεύουν και αναζητούν δουλειά στην Ολλανδία!

Ο κύριος αριστερά στη φωτογραφία, λέγεται Παύλος Κερασαββόπουλος και είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων στην Ολλανδία. «Κάθε μέρα λαμβάνω e-mail από συμπατριώτες μας οι οποίοι αναζητούν διέξοδο στη χώρα» λέει και επισημαίνει ότι ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ολλανδία πολλαπλασιάζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

hollande660_0

Η οικονομική κρίση, η λιτότητα και η έκρηξη της ανεργίας αναγκάζουν όλο και περισσότερους Ελληνες να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Ολλανδία, παρά το γεγονός ότι η χώρα δεν αποτελεί παραδοσιακό υποδοχέα Ελλήνων μεταναστών. Το 2012 αυξήθηκε θεαματικά το ρεύμα των μεταναστών από τις χώρες του Νότου. Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία πρωταγωνιστούν στο ρεύμα μετανάστευσης προς την Ολλανδία και ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται σταθερά από το 2008. Η εισροή Ελλήνων κυμαινόταν σταθερά στα 800 άτομα αλλά περυσι για πρώτη φορά έφτασε στους 2.600 μετανάστες ανεβάζοντας τους συμπατριώτες μας που εργάζονται εκεί σε 9.100.

Ο Παύλος Κερασαββόπουλος αναφέρει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι οι άνεργοι και οι ανειδίκευτοι απασχολούνται σε ό,τι βρουν, κυρίως σε θερμοκήπια. «Εχουμε όμως και γιατρούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, τεχνικούς ή προγραμματιστές, οι οποίοι έρχονται πλέον για να εγκατασταθούν στην Ολλανδία» αναφέρει.

Η έλευση όλο και περισσότερων Ελλήνων οδήγησε την ψυχολόγο Λαμπρινή Κιοσσέ (φωτογραφία κάτω), η οποία ζει στη Χάγη τα τελευταία 18 χρόνια, να ιδρύσει δίκτυο ψυχολογικής υποστήριξης αφού οι μετανάστες γνωρίζουν δυσκολίες στην ανεύρεση εργασίας και στον τρόπο ζωής.

Πηγή: iefimerida.gr

kiosse