Πιθανές κοινές ασκήσεις Ελλάδας, Αυστραλίας στο Αιγαίο!

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων Μνήμης στην Καμπέρα για τη 72η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδοσίου, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Χ. Δαφαράνο, και τον υπασπιστή του, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στο αυστραλιανό Υπουργείο Άμυνας.

Ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με αναπληρωτή γενικό γραμματέα Brendan Sargeant, τον ομόλογό του αντιπτέραρχο, Mark Binskin, τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Αυστραλίας υποναύαρχο, Ray Griggs, και τον αρμόδιο για διεθνή πολιτική, Chris Birrer. Ο αντιναύαρχος, κ. Θεοδοσίου, ολοκλήρωσε κύκλο συναντήσεών του με την επίσκεψη του στην Αυστραλιανή Στρατιωτική Ακαδημία και τη συνάντηση με το διευθυντή αρχιπλοίαρχο, κ. B. Kafer.

Στις συναντήσεις με τα στελέχη του αυστραλιανού Υπουργείου Άμυνας, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσει την εγκαρδιότητα που διέπει τις σχέσεις Ελλάδας-Αυστραλίας σε όλα τα επίπεδα και να συζητήσει δυνατότητες περαιτέρω επαφών και συνεργασίας.

Ειδικότερα, με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να συνεχίσει την επαφή που καλλιεργήθηκε στην Ελλάδα πρόσφατα με τον υποναύαρχο Griggs με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του τελευταίου στη Λήμνο για τους εορτασμούς του ANZAC Day. Η αυστραλιανή πλευρά διάκειται θετικά στην προοπτική αποστολής σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού της σε Λήμνο και Καλλίπολη με την ευκαιρία των εορτασμών του 2015 και πιθανή συνεργασία με ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε μικρής κλίμακας τεχνικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

Ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετέσχε σε καθιερωμένη τελετή για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο Hellenic Monument, τίμησε με την παρουσία του την διάλεξη της στρατιωτικής ιστορικού Δρ Maria Hill στο Hellenic Club, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου και περιηγήθηκε το Μουσείο του War Memorial. To Σαββατοκύριακο ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ βρέθηκε στη Μελβούρνη για τις εκδηλώσεις που έγιναν με την ευκαιρία της 72ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.