“Νόμος είναι το δίκιο της μαϊμούς”

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αυτή και εάν είναι είδηση! Θα απολύονται, λέει, εφεξής οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που έχουν πτυχία-μαϊμού! Δηλαδή, τους ξέρουμε; Και μέχρι σήμερα τι κάναμε;  Τους κρατούσαμε; Μήπως τους δίναμε και επίδομα για όσα πτυχία -μαϊμού προσκόμιζαν; Μήπως τους συμπεριλαμβάναμε σε τιμητική βίβλο κάτι σαν το Λίμπρο ντ΄Ορο (Libro d’Oro) της Κεφαλλονιάς, ας πούμε;

Τώρα θα τους απολύουμε; Θα τους δίνουμε και αποζημίωση; Το λέω γιατί αν πρόκειται να μας κοστίσει ο κούκος αηδόνι, άστε το καλύτερα…

Αμ, το άλλο, θα απολύονται, λέει όλοι οι επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι! Εδώ και αν γελάει κανείς…

Μέχρις δακρύων!!!

Θα σκαρώνουμε, υποθέτω, διαγωνισμούς αλά ΑΣΕΠ να αναδεικνύουμε τους επίορκους υπαλλήλους! Διότι από μόνοι τους να προσέρχονται οικειοθελώς και να λένε, καλημέρα σας κύριε Γενικέ, Ξέρετε, είμαι ένας επίορκος υπάλληλος, παρακαλώ με απολύετε; δεν το βλέπω και πολύ πιθανό…

Άστε που πιθανότερο είναι να μην γίνεται πιστευτός και να του ζητείται από τον προϊστάμενο να προσκομίσει και αποδεικτικά στοιχεία ότι πράγματι είναι επίορκος! Εκεί να δείτε πως θα (ξανά)φουντώσει η παραπαιδεία! Οι μισοί φυλακισμένοι του Κορυδαλλού θα χορηγούν πιστοποιητικά επίορκου!!!

Και καλά, έπρεπε να φουντάρει η χώρα, να πάμε στο ΔΝΤ και να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών των παιδιών μας για να κάνουμε το αυτονόητο;;;   Ποιό είναι αυτό; Να απολύσουμε τους επίορκους; Ποιοί είναι οι επίορκοι; Όσοι πατούν τον όρκο τους. Δηλαδή, όσοι τσεπώνουν μίζες, όσοι αρπάζουν δημόσιο χρήμα, όσοι διαπράττουν όσα απάδουν στην δημοσιο-υπαλληλική τους ιδιότητα. Ε, αυτούς όλους τους κρατούσαμε μέχρι σήμερα στο Δημόσιο! Τους πληρώναμε και τους μισθούς ή μέρος του μισθού τους ακόμη και εάν ευρίσκοντο στη φυλακή! Τους δίναμε άδειες, δώρα, επιδόματα, όλα τα …κομφόρ!

Τώρα, λοιπόν, “ξύπνησε” ή το “ξύπνησαν” το κράτος μας και θέλει να τους διώξει προκειμένου να εξευμενίσει και τους Ευρωσυμμάχους (;) που ζητούν την κεφαλή των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων επί πίνακι! Η είδηση είναι αλλού… Το μέτρο της απόλυσης των επίορκων συναντά, λέει, αντιστάσεις! Οι επίορκοι αμύνονται με νύχια και με δόντια να μην απολυθούν! Και οι μαϊμού διπλωματούχοι κι αυτοί από κοντά, ζητάνε να μην απολύονται από το Δημόσιο!.. Σε λιγο θα κατεβούνε και σε απεργιακές κινητοποιήσεις: “Κάτω τα χέρια από τα πτυχία-μαϊμού”!  “Νόμος είναι το δίκιο της μαϊμούς” και τέτοια…

Βλέπω μια τεράστια διαδήλωση από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα με κάθε λογίς ¨επίορκους”, συν γυναιξί και τέκνοις, να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να είναι …επίορκοι!

Δηλαδή, δεν φθάνει που το Δημόσιο γέμισε υπαλλήλους – ρουσφέτια, διανθίζεται με επίορκους και με διπλωματούχους-μαίμού….

Εγώ ήξερα ότι μέχρι τώρα πτυχία-μαϊμού μπορούσαν να σου εξασφαλίσουν έναν ας πούμε “τίτλο” επιτίμου διδάκτορα. Αλλά και περίοπτη θέση στο Δημόσιο; Διότι το πτυχίο – μαϊμού ποιός θα το προσκομίσει; ο υπαλληλάκος  των 400 ευρώ;  Αυτός που κυνηγάει μεγάλες θέσεις και καρέκλες χρειάζεται πτυχίο.Όταν δεν το έχει, το …βρίσκει. Κάποτε και με το μέτρο. Ανάλογα με την θέση που θέλει να “χτυπήσει”. Όσο υψηλότερη είναι η θέση, τόσο περισσότερα μέτρα μαϊμού πτυχίο χρειάζεται!

Και μην νομίσετε ότι μιλάμε για πτυχία – μαϊμού μόνον στην Ελλάδα… Στην Αμερική, ας πούμε, κάποτε λέγαμε για “δακτυλίδια – μαϊμου”. Δηλαδή δαχτυλίδια που δίνουν τα μεγάλα Πανεπιστήμια με το λόγκο κλπ. Ε, κάποιοι, έλεγαν τότε οι κακές γλώσσες, όταν ήθελαν να δείξουν ότι έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση χωρίς να έχουν…πατήσει το πόδι τους σε πανεπιστήμιο, ή το “πάτησαν” μεν, το “απέσυραν” δε άνευ τίτλων και πτυχίων, ε, αυτοί τα …αγόραζαν τα δαχτυλίδια αποφοίτησης  από το (παρα)εμπόριο!.. Είναι παραπληροφόρηση ότι το συγκεκριμένο …σπορ ανθούσε στους ελληνικής καταγωγής φοιτητές… Όλες οι εθνότητες διαθέτουν  τα … καμάρια τους! Εμείς, σαν πιο ξύπνιοι, τα περισσότερα!..

Τώρα βέβαια υπάρχει ένα θέμα και με το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνωρίσεως Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.). Αν έχεις τίτλο (γνήσιο όχι μαϊμού) Ανωτέρας Σχολής Εξωτερικού (π.χ. Κολέγιο) τότε δεν το αναγνωρίζει γιατί δεν έχει -από χρόνια τώρα- συσταθεί αρμόδια Επιτροπή! Υπάρχει Επιτροπή για ΑΕΙ, εξωτερικού, για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, αλλοδαπής, αλλά όχι Ανωτέρας!

Ε, το κάνεις μαϊμού ή δεν το κάνεις;

maskes