Εκδήλωση του «Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου»

H μεγάλη προσέλευση που εξέπληξε θετικά ακόμη και τους ίδιους τους διοργανωτές, χαρακτήρισε την σημερινή εκδήλωση του «Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου» σε κεντρικό ξενοδοχείο με αφορμή την παρουσίαση επετειακού τόμου για τα 25 χρόνια προσφοράς της αδελφότητας.

Παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, του αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, των Μητροπολιτών Μεσογαίας κ. Νικολάου, Γλυφάδος κ. Παύλου, Λεμεσού κ. Αθανασίου, Προικονήσου κ. Ιωσήφ, του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και πλήθους επισήμων, ο Ηγούμενος Εφραίμ έγινε δέκτης εκδηλώσεων συμπαράστασης και θαυμασμού.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο στο οποίο εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων μιλούσαν για το φιλανθρωπικό έργο της Μονής. Ανάμεσα τους ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κ. Δήμτσας, ο ιδρυτής της «Κιβωτού» π. Αντώνιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Πολυτέκνων κ.α.

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε η δικαστική περιπέτεια του Ηγουμένου και της Μονής, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα κάθε φορά που φαινόταν ο Ηγούμενος Εφραίμ.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ εξήρε το έργο της βατοπαιδινής αδελφότητας σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα συνέβαιναν παρόμοια γεγονότα εις βάρος ενός ηγουμένου και μιας Μονής, κάνοντας λόγο για προκατάληψη και πόλεμο από τα Μέσα και το Κράτος.

Ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου» και πρώην Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κ. Λούλης, εξήρε το έργο της αδελφότητας που ξεκίνησε από τον γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και που μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να ξαναζωντανέψει ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της αθωνικής πολιτείας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Ηγούμενος Εφραίμ ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την αγάπη τους στη Μονή.

Πηγή: dogma.gr