Την ανάγκη συνεργασίας τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας

mospat1_516_355Στην Αθηνα βρίσκεται ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Το δευτερο αεροσκάφος της ρωσικής αποστολής (το πρώτο έφθασε στην Αθήνα το μεσημέρι) έφτασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνοδευόμενος από Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ρωσίας και άλλους αξιωματούχους.

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επικεφαλής συνοδικού κλιμακίου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Τσιάρας.

Επόμενος σταθμός του Πατριάρχη θα είναι ο Ι.Ναός του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι όπου θα τελεσθεί δοξολογία.

Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη αποτελεί ξεχωριστό εκκλησιαστικό γεγονός, το οποίο όμως έχει και άλλες πολιτικές προεκτάσεις, δεδομένων των σχέσεων του Ρώσου Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας και προσωπικά με τον Βλ. Πούτιν, αλλά και του προφίλ του συγκεκριμένου ιεράρχη, όπως αναφέρει το “Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων” σε σχετικό τηλεγράφημά του..

ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

«Σας καλωσορίζουμε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην σκιά του Παρθενώνα». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή τον Πατριάρχη της Ρωσίας κ. Κύριλλο ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο πως είχε την τύχη να συνοδεύει στις επισκέψεις τους στην Αθήνα και τους δύο προκατόχους του, τον Πατριάρχη Ποιμένα και τον Πατριάρχη Αλέξιο και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Διαβάστε περισσόετρα στο dogma.gr