Αυτή είναι η φωτογραφία που διχάζει το διαδίκτυο

Η συγκλονιστική φωτογραφία με πλήθος κόσμου να έχει κατακλύσει την γέφυρα του Βοσπόρου, ταξιδεύει από το πρωί σε ολόκληρο τον κόσμο, διχάζοντας ωστόσο το Διαδίκτυο.
Τη στιγμή που οι περισσότεροι μιλούν …
για αυθεντική φωτογραφία, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Αϊκάν Ερντερμίρ και φέρεται να απεικονίζει 40.000 διαδηλωτών να λαμβάνουν μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας, αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για εικόνα από τον Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης το 2010.
Την ίδια ώρα, λήψεις με ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στην γέφυρα του Βοσπόρου κρατώντας καδρόνια, πανό και σημαίες, επιβεβαιώνουν τη γνησιότητα της φωτογραφίας.
Εξάλλου τα σημαντικότερα διεθνή πρακτορεία φιλοξένησαν στις πρώτες σελίδες των ηλεκτρονικών εκδόσεων τους τη φωτογραφία, αναφέροντας πως πρόκειται για εικόνα από τη γέφυρα του Βοσπόρου με πλήθος να περπατά από το ασιατικό τμήμα στην ευρωπαϊκή πλευρά, με σκοπό να προσεγγίσει την πλατεία Ταξίμ.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική Χουριέτ άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να αποκλείσουν την περιοχή πραγματοποιώντας ρίψη νερού και δακρυγόνων.
Πηγή : protothema.gr