Ξένα ΜΜΕ “βλέπουν” τουρκικό σχέδιο επίθεσης κατά της Ελλάδος

Πολλαπλασιάζονται τα δημοσιεύματα που διεθνούς Τύπου που “βλέπουν” πίσω από τα δραματικά γεγονότα της Κωνσταντινούπολη “μυστικό σχέδιο για επίθεση στην Ελλάδα” και μάλιστα άμεσα και γρήγορα! Τη φορά αυτή είναι το Αυστραλιανό δίκτυο ΑBC που υποστηρίζει το ¨σενάριο”  αυτό, σχολιάζοντας την λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία. «Στόχος είναι η Ελλάδα και ο ενεργειακός της πλούτος», ισχυρίζεται σε ρεπορτάζ του ο απεσταλμένος του ABC Australia στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα το τηλεοπτικό δίκτυο υπογραμμίζει ότι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μυρίζει προβοκάτσια του Στρατού προς τη κυβέρνηση Ερτογάν με τελικό στόχο την Ελλάδα. Σύμφωνα πάντα με το Αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, αναφέρουν οτι στήθηκε το σκηνικό έντασης από στρατιωτικούς για να να αναγκάσουν σε παραίτηση τη κυβέρνηση και να βρούν την αφορμή που επιθυμούν, για να επιτεθούν άμεσα και γρήγορα στην Ελλάδα, με σκοπό να αλλάξουν το status στο Αιγαίο και να ελέγξουν τον ενεργειακό της πλούτο.
Κατά το Αυστραλιανό κανάλι είναι γνωστό οτι οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας απο τον ισλαμιστή Ερτογάν. Τον θεωρούν άμεσα υπέυθυνο για την απώλεια του ελέγχου της χώρας και παραβάτη της παρακαταθήκης του Κεμάλ Ατατούρκ, που θέτει ως εγγυητή τον Στρατό για το πολίτευμα της χώρας και την εξωτερική της πολιτικας φαίνεται ότι θέλει να δικαιώσει όσους στην Αθήνα πιστεύουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο εξαγωγής της εσωτερικής της κρίσης στο Αιγαίο.

ΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε χθες Σάββατο η ΡΗΡ,  χθες δύο πολεμικά πλοία της Τουρκίας έκαναν βόλτα στο Αιγαίο. Για περίπου 12 ώρες δύο τουρκικά πλοία μία πυραυλάκατος και μια φρεγάτα αλώνιζαν στο Αιγαίο. Είναι η δεύτερη σοβαρή πρόκληση των Τούρκων μέσα σε λίγες ημέρες. Και είναι σαφές ότι θέλουν να κλιμακώσουν την ένταση. Την Δευτέρα ολος ο ελληνικός στόλος θα είναι στο Αιγαίο για την άσκηση Καταιγίδα. Και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι ανάμεσα στα ελληνικά πλοία θα κάνουν βόλτες φρεγάτες.