Ολε ο ταύρος!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Το εξηγώ απ’ την αρχή. Δεν έχω τίποτα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα. Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ έχω, αλλά αυτό ίσως να μην ενδιαφέρει κανέναν άλλο εκτός του…Τσίπρα! Καλός και χρυσός είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε λέω. Αλλά να, είναι κάτι πράγματα που κάνει που δεν τα καταλαβαίνω!  Όπως, για πχ., αυτή η επίσκεψη στην Ισπανία όπου, μάλιστα, τέθηκε στην κεφαλή της πορείας διαμαρτυρίας που έκαναν οι Ισπανοί, ενάντια στη δική τους κυβέρνηση!
Άστε που μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο, αλλά απορώ: Τόσες πορείες κάνουμε στην Ελλάδα, σε πολλές από αυτές τον βλέπω να συμμετέχει και ο ίδιος, δεν εκτονώνεται; Στην Ισπανία έπρεπε να φτάσει η χάρη του; Τον είδανε οι Σπανιόλες και φώναζαν: “Ολε ο ταύρος”!..
Κάποιοι άλλοι, περισσότερο θερμόαιμοι, κραύγαζαν: “Τσίπρα προχώρα, γκρέμισε τη χώρα…”  Ώσπου κατάλαβαν ότι η χώρα στην προκειμένη περίπτωση δεν ήτανε η Ελλάδα αλλά η δική τους, η Ισπανία!  Και άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα από την …ανάποδη!  “Χώρα προχώρα, δως του να φύγει τώρα”!..
Κι έπειτα, εκείνο που είπε ότι πρέπει, λέει, όλοι οι ευρωπαίοι να επαναστατήσουν και να ξεσηκωθούν, τι τό ‘θελε; Εγώ νόμιζα ότι νύχτα μέρα αυτό που τον απασχολεί είναι να γίνει πρωθυπουργός στο ελλαδιστάν για να το σώσει από την οικονομική κρίση, από τη φτώχια και από την εξαθλίωση! Να μας ταϊσει όλους με χρυσά κουτάλια! Να διαγράψει όλα μας τα χρέη! Να μας ξαναδώσει τους μισθούς που είχαμε πριν…  Δεν είχα φανταστεί ότι ήθελε να γίνει διεθνής επαναστάτης κάτι σαν τον Τσε Γκεβάρα, να πούμε! Αλλά εκείνου το όνομα ήτανε Ερνέστο Ραφαέλ Γκεβάρα ντε λα Σέρνα. Του Τσίπρα ποιό είναι; Αλέξης!…
Μια χαρά όνομα είναι, δε λέω, αλλά άλλο Αλέξης σκέτο και άλλο Ερνέστο Ραφαέλ Γκεβάρα ντε λα Σέρνα! Αποπνέει άλλον αέρα! Σου δίνει άλλο Πρεστίζ! Σε κάνει μέχρι και επαναστάτη!
Κομαντάτε Αλέξη Τσίπρα, ωραία τους τα είπατε στα ….ελληνικά! Μόνο που εκείνοι μιλάνε ….Ισπανικά!
Α, και που είσαι: Άντε να γυρίζουμε πίσω σιγά-σιγά στο Koumoundourou Palazzo, Κομαντάτε… Δεν είναι να λείπεις πολύ καιρό από την Αθήνα, γιατί η έτερη συνιστώσα σου, ο Λαφαζάνης, παίρνει αέρα και πού ξέρεις; Φύλαγε τα ρούχα σου νά ΄χεις τα μισά… Τώρα θα πεις, μισά, τι να τα κάνεις τα ρούχα; Θα βγεις ποτέ έξω με μισό …φαντελόνι; Όχι βέβαια. Ούτε με μισό σακκάκι… Με …μισό ΣΥΡΙΖΑ, όμως;
Διότι αν είναι να τον χάσεις όλον καλύτερα να σου μείνει και ο μισός… Ας πούμε να έχεις εσύ το “ΣΥΡ” και ο άλλος να έχει το “ΙΖΑ”. Το “ΣΥ” να μην σου μείνει και χάσεις το “ΡΙΖΑ”! … Διότι τι στεριώνει δίχως ΡΙΖΑ; Τίποτα!
Γι αυτό σου λέω, αμα σου μείνει το “ΣΥΡ”, κάτι θα ‘χεις βρε αδελφέ, να, όπως ο Καμμένος, να πούμε… Τι έχει; Την …ησυχία του! Ένας-ένας του λακίζουν και στο τέλος θα του φύγουν όλοι! Έτσι, δεν θα έχει κανέναν πάνω από το κεφάλι του! Θα είναι τότε και Ανεξάρτητος και Έλληνας! Και μόνος!..
Βέβαια υπάρχει και ο Καρατζαφέρης που κάποτε ήταν σαν τον Καμμένο και τώρα κάηκε ο ίδιος! Ε, τι να κάνουμε, τά χει αυτά η ζωή και η …πολιτική! Διότι όσο τράβαγε το κόμμα, όσο ανέβαινε, έκανε κι αυτός τον καμπόσο και μύγα δε σήκωνε στο σπαθί του! Ούτε που ήθελε ν΄ακούσει για πισωγυρίσματα κλπ. Τώρα που έχασε και αβγά και καλάθια, τώρα, λέει, …του στέλνουν τάχατες γράμματα οι νεοδημοκράτες για να γυρίσει πίσω στο κόμμα!..
“Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα,
τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα”…
Και καλά, τι γράμματα είναι αυτά Γιώργο μου; Ανώνυμα; Συστημένα; Πώς τα λαβαίνεις; Με κούριερ;

Και ποιοί σου τα στέλνουν; Εδώ καλέ με το ζόρι να σε θυμούνται ως νεοδημοκράτη ο θυρωρός και κανά-δυο κλητήρες της πρώην Ρηγίλης!
Διότι από τότε που πήγαιναν “χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρει” και εσύ έγινες κοψοχέρης, αυτοί απέμειναν με τον  …φ@@τσο, στο χέρι!
Αμ το ‘πε ο Αβέρωφ, όποιος βγει απ΄ το μαντρί τον τρώει ο λύκος!

Και θύμωσαν  όλοι με τον Αβέρωφ, όχι με το Λύκο!

Α, ρε  Άδωνις που σας χρειάζεται!

Ένας αλλά λέων!  “Ουχί πηναλέων”, όπως θα έγραφε και ο μακαρίτης ο Μποστ!..