Γυναίκα τραυματίας από έκρηξη στο γραφείο Γ.Γ. Δικαιοσύνης Γ. Σούρλα – Άλλες 2 τη νύχτα

ΤΩΡΑ-Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μετά την έκρηξη

Από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, στις 8, στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Σούρλα στα Ιλίσια, τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά μια γυναίκα.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι υπάλληλος του πολιτικού ή ένοικος της πολυκατοικίας. Κατά άλλες πληροφορίες, οι τραυματισμένες ελαφρά γυναίκες είναι δύο.

Ναρίτερα ο κ. Σούρλας είχε δηλώσει:  “Δεν έχω ενημέρωση για τραυματισμούς από την έκρηξη. Μόλις με ειδοποίησαν ότι είχαν τοποθετηθεί γκαζάκια στο ασανσέρ του κτιρίου όπου στεγάζεται το γραφείο μου. ‘Εχουν προκληθεί μόνο υλικές ζημιές στο γραφείο μου και στο διπλανό διαμέρισμα. Βρίσκομαι καθημερινά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το πολιτικό μου γραφείο υπολειτουργεί οπότε δεν βρισκόταν κανένας μέσα σε αυτό” λέει στο enikos.gr ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας.

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ

Το ΙΟΒΕ και το ΥΠΕΧΩΔΕ μπήκαν στο στόχαστρο των αγνώστων που χτύπησαν με διαφορά πέντε λεπτών στα δύο κτίρια στις τρεις τα ξημερώματα. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν τοποθετήσει γκαζάκια.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο Νέο Κόσμο στο κτίριο του ΙΟΒΕ. Οι δράστες τοποθέτησαν έξι γκαζάκια τα οποία πυροδότησαν. Από την έκρηξη που ακολούθησε προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο.
Ακολούθησε η επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από 4 γκαζάκια πέντε λεπτά αργότερα κατά του κτιρίου του ΥΠΕΧΩΔΕ στους Αμπελόκηπους. Και σε αυτή την περίπτωση προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.
Από τις δύο επιθέσεις δεν υπήρξαν τραυματίες.