Σε θερμό κλίμα οι συναντήσεις του Πατριάρχη Ρωσίας με Πρόεδρο και Πρωθυπουργό

Tην ακλόνητη σχέση των δύο χωρών που εδράζεται στην κοινή πίστη επισφράγισαν κατά την συνάντηση τους σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ρώσος Πατριάρχης.

Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε τον κ. Κύριλλο στο προεδρικό μέγαρο σε μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία. «Περιμένουμε πολλούς δικούς σας να επισκεφτούν την χώρα μας» είπε ο Πρόεδρος στον Πατριάρχη εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την συνεχή ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Πατριάρχης της Ρωσίας απάντησε στον Έλληνα Πρόεδρο πως «είμαστε αδερφοί λαοί» τονίζοντας πως «έχουμε πολλά κοινά και θεμελιώδες στοιχείο την Ορθοδοξία».

Ο Πρόεδρος απένειμε στον Πατριάρχη τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση της Ελληνικής Δημοκρατίας που απονέμεται από τον Πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, ως ηθική αμοιβή σε Έλληνες πολίτες που διακρίνονται στο έργο για την πατρίδα, στα ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, σε διαπρεπείς προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων καθώς επίσης και σε διακεκριμένους επιστήμονες ή σε πολίτες που εξέχουν στον τομέα του εμπορίου, της ναυτιλίας και της βιομηχανίας. Παρέχεται επίσης εξίσου ως ηθική αμοιβή σε αλλοδαπούς πολίτες που, λόγω της διακεκριμένης θέσης τους και της προσωπικής αξίας τους, έχουν συμβάλει στην διεθνή προώθηση του γοήτρου της Ελλάδας.

Αμέσως μετά ο Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: Dogma.gr