Α λα Τουρκία: Πρώτα τους σκότωσαν και τους σάπισαν στο ξύλο και μετά τους ζητάνε συγγνώμη!..

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετά τη συνάντηση του με τον Αμντουλάχ Γκιουλ προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα στην Τουρκία. Στις δηλώσεις που έκανε στο γραφείο πρωθυπουργού ζήτησε συγγνώμη για την “υπέρμετρη βία” που άσκησε η τουρκική αστυνομία προς τους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ.

«Μπορώ να δηλώσω πως ζητούμε συγγνώμη για την υπερβολική δράση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας τους και είχαν οικολογικές ανησυχίες», δήλωσε ο Αρίντς.

Περισσότερα: www.onalert.gr

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Κωνσταντινούπολη : Σήμερα απεργούν τα σωματεία του Δημοσίου τομέα όπως και αύριο, ενώ οι αποψινές εκδηλώσεις είναι όλες για μετά τις 18.00 στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πόλης (35 δήμοι)
Οδοφράγματα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, πέριξ της πλατείας Ταξίμ καθώς κα ιστο Μπεσίκτας.

Άγκυρα: Εκδωλώσεις και προσυγκεντρώσεις απο τις 17.00. Οδοφράγματα στην περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας. Συγκεντρώσεις σε όλου τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος για μετά απο τις 19.00

Σμύρνη : Κόσμος συγκεντρωμένος στο κέντρο της πόλης και συγκεντρώσεις μετά τις 18.00

ΑΠΕΡΓΙΕΣ: ΣΗΜΕΡΑ + ΑΥΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΣ + ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (εν αναμονή αποφάσεων σωματείων)

Επιβεβαιωμένοι θάνατοι : 2 ( Άγκυρα + Αντιόχεια) Διεθνής αμνηστεία: 4 θάνατοι και 2.500 τραυματισμοί.

ΦΩΤΟ: Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΣΑΓΛΑΓΙΑΝ (14.10)

8561940