Και τρίτος νεκρός (;) στην Τουρκία και στο βάθος… ΡΚΚ

Ακόμη ένας ακτιβιστής έχασε τη ζωή του κατά τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην Τουρκία. Πρόκειται για τον Ετιέν Σαρικουλούκ, που τραυματίστηκε στη διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα, όπως αποκάλυψαν διαδηλωτές στη συνάντησή τους με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρντίς.

Ο νεαρός άνδρας είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και ήταν κλινικά νεκρός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αν ισχύει, θα πρόκειται για τον τρίτο επιβεβαιωμένο θάνατο κατά τις βίαιες διαδηλώσεις στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους ο Μεχμέτ Αιβαλίτας και ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ.

Δεν είναι σαφές πότε τραυματίστηκε ο Σαρικουλούκ.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση υπέρ των διαδηλωτών εξέδωσε σήμερα Τετάρτη η πολιτική πτέρυγα του PKK (KCK) εγκαταλείποντας την στάση αναμονής που τηρούσε ώς σήμερα εξαιτίας της διαδικασίας ειρήνευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα από την συμφωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Στην ανακοίνωσή του το KCK κάλεσε τους κούρδους «να αναλάβουν πρωτοβουλία ενωμένοι με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να προχωρήσει προς την σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία, που θα μεταμορφώσει την Τουρκία σε δημοκρατική χώρα».
Το KCK καλεί επίσης τους εργαζόμενους και τους δημοκρατικούς πολίτες να αντισταθούν σε όσους προσπαθούν να διακόψουν τη διαδικασία της δημοκρατικής λύσης και να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσής της.
Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στο πρακτορείο FIRAT, το οποίο πρόσκειται στο PKK, σημειώνεται ότι η δημοκρατική λύση «δεν έχει μόνο στόχο τη δημοκρατική επίλυση του κουρδικού, αλλά και τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας».
Επίσης, αναφέρεται ότι η αστυνομική βία έρχεται σε αντίθεση με τη δημοκρατική επίλυση του κουρδικού.
Το KCK στρέφει τα πυρά του κατά του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι ο κατ’ επίφαση περιορισμός του στρατού από το AKP δεν εξάλειψε τη βία, την οποία τώρα ασκεί η αστυνομία.
«Η αντίσταση του πάρκου Γκεζί στέλνει το μήνυμα της νέας Τουρκίας» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ