Σκοτώθηκε στρατιώτης που συμμετείχε σε άσκηση

Θανάσιμα τραυματίστηκε ο 20χρονος οδηγός τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (Μ113) λίγο πριν τις έξι το πρωί στην Εθνική Οδό Αθήνων – Λαμίας όταν το όχημα ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, αιτίες.

Το συγκεκριμένο τεθωρακισμένο κινούνταν μαζί με άλλα σε φάλαγγα, η οποία είχε ξεκινήσει από το 575 τάγμα (Αυλώνα) και κινούνταν προς τον Ωρωπό, συμμετέχοντας στην άσκηση «Καταιγίδα 13».

Το άρμα αυτό μαζί με την υπόλοιπη φάλαγγα θα φορτώνονταν σε αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που βρισκόταν στον Ωρωπό.

Μέσα στο τεθωρακισμένο όχημα υπήρχε και δεύτερος στρατιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Την Τρίτη στις 5:50 στη παράπλευρη οδό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, επιστριοφόρο όχημα Μ113 εξετράπη της πορείας του, έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, του στρατιώτη Ε.Κ.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα.

Στο τόπο του δυστυχήματος μετέβη και ο αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει έρευνες.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εκφράζουν τα συλληπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος«.

ΤΟ ΚΚΕ

Τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει το ΚΚΕ στην οικογένεια του στρατιώτη, οδηγού του ερπυστριοφόρου οχήματος, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν ανετράπη το όχημα, που είχε φύγει από το στρατόπεδο της Αυλώνας για να συμμετάσχει σε άσκηση.

Πηγή: Newpost.gr