«Επένδυση καρδιάς» από Ελληνο-Αυστραλό στην Καστοριά

Με προδιαγραφές τεσσάρων αστέρων, το «AFKOS GRAMMOS – HOTEL RESORT», άνοιξε και επίσημα τις πύλες του, μετά την εγκαινίαση των χώρων του την περασμένη Κυριακή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο ένα όραμα «ζωής», που διήρκεσε δώδεκα χρόνια, του ιδιοκτήτη του, ομογενή από το Περθ της Αυστραλίας και Νεστορίτη στην καταγωγή κ. Παύλου Άφκου.
Ένα όραμα «ζωής’», που διήρκεσε δώδεκα (12) χρόνια, του ομογενή από το Περθ της Αυστραλίας και Νεστορίτη στην καταγωγή κ. Παύλου Άφκου, να δημιουργήσει στη γενέτειρά του μια υπερσύγχρονη ξενοδοχειακή ομάδα, πήρε το πρωινό της περασμένης Κυριακής «σάρκα και οστά», μετά, φυσικά, το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων και τα αποκαλυπτήρια των δύο ειδικών πλακετών από την κ. Stefani Homas, σύζυγο του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Δυτικής Αυστραλίας κ. Kim Homas MLA, που ανειλημμένες υποχρεώσεις του δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί στα εγκαίνια και τον διατελέσαντα δήμαρχο της πόλης του Περθ κατά τη χρονική περίοδο 1994 – 2006 κ. Peter Nattrass.

Στα λαμπρά εγκαίνια, εντούτοις, είχαν προσκληθεί από τον κ. Άφκο και τη σύζυγό του κ. Μπιάνκα, 148 επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, όπως Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Αργεντινή, Νότια Αφρική, Γαλλία, Ζιμπάμπουε, Αγγλία, Ινδία και Γερμανία, ανταποκρινόμενοι όλοι στην πρόσκληση του κ. Άφκου, γιορτάζοντας μαζί του την ιδιαίτερη αυτή περίσταση.

Το Καστοριανό, λοιπόν, «παλάτι», που απέχει 15 μόλις λεπτά από την πόλη της Καστοριάς, με τη …σφραγίδα των ανθρώπων του, αποπνέει πολυτέλεια και ζωντανεύει τις αισθήσεις με απαράμιλλο σέρβις, έχοντας, παράλληλα, θέα τον ποταμό Αλιάκμονα και το κατάφυτο όρος Γράμμος, που από μόνα τους συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό με τις φυσικές ομορφιές τους.

Εκεί, συνεπώς, θα συναντήσετε το πιο νέο μέλος του ξενοδοχειακού χάρτη του νομού μας, το «AFKOS GRAMMOS – HOTEL RESORT», που αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό λειτουργικότητας, αισθητικής, άνεσης και συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ, ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ…

Όταν οι απαιτήσεις στην εκτός του σπιτιού του καθενός διανυκτέρευση και τα standards είναι υψηλά, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεται κανείς.

Το «AFKOS GRAMMOS – HOTEL RESORT», στο Νεστόριο, διαθέτει ό,τι χρειάζεται και ο πλέον «fun» της τελειότητας. Άλλωστε, είναι πολύ περίεργη υπόθεση το «κυνήγι» μιας ιδανικής διαμονής – για μία ή περισσότερες ημέρες – σε μια ξενοδοχειακή μονάδα. Θέλει – για τους απαιτητικούς – προσοχή και ψάξιμο, ενώ, από την άλλη, επιβάλλει στον «κυνηγό» του ιδανικού και του ωραίου να διαθέτει μια «άλφα» αντίληψη για έννοιες όπως «αισθητική» και «φινέτσα».

Ή, απλώς, θέλει μια βόλτα στο «AFKOS GRAMMOS – HOTEL RESORT», στο γραφικό Νεστόριο, που την περασμένη Κυριακή μπήκε σε φάση λειτουργίας, μετά την εγκαινίαση των χώρων του. Εκεί, όπου όλα σχετικά με τη διαμονή μακριά από το σπίτι μας, είναι τέλεια και, σίγουρα, στιλάτα.

Εντούτοις, για να φτάσει αυτό το «παλάτι» στις παρυφές του Γράμμου, «στην πρώτη στάση πριν τον παράδεισο», όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε ένας Αυστραλός προσκεκλημένος την περιοχή ’’Λιβάδια’’ Νεστορίου να ανοίξει τις πύλες του προκειμένου να στοχεύσει – από εδώ και στο εξής – στη φιλοξενία «ψαγμένων» πελατών, πέρασαν δώδεκα (12) ολόκληρα χρόνια, με την εφημερίδα μας, τότε, να αναδεικνύει με ρεπορτάζ τις σκέψεις και τα όνειρα του κ. Παύλου Άφκου.

«ΈΡΓΟ ΚΑΡΔΙΑΣ»

«Για μένα είναι ένα έργο καρδιάς», είχε δηλώσει τον Οκτώβρη του 2001 ο κ. Άφκος και πρόσθεσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ξενοδοχειακή μονάδα άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά». Πιστεύω, ότι είναι ένα έργο που μόλις ολοκληρωθεί θα δώσει ζωντάνια στο ακριτικό Νεστόριο, στον νομό Καστοριάς και, γενικότερα, σε όλη τη Δυτική Μακεδονία…

Όσο για το κόστος της κατασκευής του έργου, το οποίο, όπως είχε τονίσει, θα ξεπεράσει το 1 δις δραχμές, ο κ. Άφκος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Ό,τι κάνεις στη ζωή σου μέσα από την καρδιά σου, δεν προσβλέπεις σε άμεσα κέρδη. Ήθελα με αυτή την επένδυση να δώσω ζωή στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, ήταν κάτι που το χρωστούσα και πιστεύω ότι ο στόχος μου τελικά θα επιτευχθεί».

Κλείνοντας, τέλος, τη συνέντευξή του, τότε, ο κ. Άφκος, είχε υπογραμμίσει: «Στόχος του συγκροτήματος αυτού, είναι να γίνει το Νεστόριο ένα “Balli”. Θα δώσουμε την ευκαιρία και τις δυνατότητες στους επισκέπτες να περάσουν άνετα και όμορφα τις διακοπές τους. Να μην τους λείπει τίποτα».

OΠΕΡ ΚΙ ΕΓΕΝΕΤΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΕΤΩΝ

Σε μια πανέμορφη, λοιπόν, τοποθεσία μέσα στο βουνό, με φανταστική θέα και σε μία έκταση 42 στρεμμάτων, το υπερσύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα «AFKOS GRAMMOS – HOTEL RESORT», άνοιξε τις πύλες του το πρωινό της περασμένης Κυριακής, με τον κ. Άφκο να επαναλαμβάνει, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά την τέλεση του αγιασμού από τον Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, όλα εκείνα που είχε δηλώσει στην εφημερίδα μας πριν 12 χρόνια, χαρακτηρίζοντας τη ξενοδοχειακή του μονάδα «Έργο καρδιάς και όχι μυαλού».

Το «AFKOS GRAMMOS – HOTEL RESORT’’, λοιπόν, διαθέτει 50 πολυτελέστατα δωμάτια και σύνολο κλινών 109, εστιατόριο που λειτουργεί αλλά καρτ (a la cart), οργανωμένο γυμναστήριο, spa, μασάζ, χώρο συνεδρίων και δεξιώσεων, εξωτερική πισίνα, internet cafe, γήπεδο 5χ5, μίνι γκολφ και τένις και αμφιθέατρο για συναυλίες 750 θέσεων, και όλα αυτά ’’δεμένα’’ άρτια με την απαράμιλλου κάλλους ομορφιά της περιοχής του Νεστορίου και του Γράμμου γενικότερα.

Τώρα, σχετικά με το κόστος κατασκευής του, αυτό ξεπέρασε κατά πολύ τους αρχικούς υπολογισμούς του κ. Άφκου, καθώς το 1 δις δραχμές που υπολόγιζε το 2001, εκτοξεύτηκε, σήμερα, στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, να υπογραμμιστεί, ότι το ποσό αυτό καθαυτό αφορά – εξ ολοκλήρου – ίδια κεφάλαια του κ. Άφκου και δεν είναι προϊόν επιδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Neoskosmos.com