Άφησαν ελεύθερο τον Έλληνα φοιτητή

 

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας φοιτητής που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη – Κανείς δεν ξέρει αν θα απελαθεί

 

– Καμία κατηγορία δεν του απήγγειλε ο εισαγγελέας

– Απο τους 7 ξένους που συνελήφθησαν οι 4 θα απελαθούν είπε ο υπ. εσωτερικών
– Δεν διευκρίνισε αν ανάμεσά τους θα είναι κι ο Έλληνας φοιτητής
– Ο 25χρονος Γιώργος Ιατρίδης έχει συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη
– Από την Τυνησία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε τη σύλληψη Έλληνα στην πλατεία Ταξίμ
– Εξετάζουμε πως βρέθηκαν στις διαδηλώσεις, συμπλήρωσε αφήνοντας σαφείς αιχμές

Ελεύθερος μαζί με τους υπόλοιπους ξένους φοιτητές που είχαν προσαχθεί αφέθηκε ο Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης, μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο οποίος δεν του απήγγειλε καμία κατηγορία.

Μαζί με τον 25χρονο συνελήφθησαν επίσης δύο Γάλλοι, ένας Αμερικανός, ένας Γερμανός και δύο Ιρανοί, όπω ανακοίνωσε ο υπουργός Εσvτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ και τόνισε ότι από αυτούς οι τέσσερις θα απελαθούν και οι υπόλοιποι θα αφεθούν ελεύθεροι, δίχως να διευκρινίσει αν ο Ελληνας φοιτητής θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα απελαθούν.

Ο Γιώργος Ιατρίδης, 25 χρόνων, βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στην Κωνσταντινούπολη, για την πρακτική του άσκηση απο το τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Συνελήφθη στην πλατεία Ταξίμ, κατηγορούμενος για υποκίνηση των ταραχών.

Ο Γιώργος Ιατρίδης, σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook, είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή από το Ηράκλειο.

Όπως γράφει το alexiptoto.com, του οποίου ο 25χρονος είναι διαχειριστής, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης μαζί με άλλους 10 ξένους υπήκοος από τις αρχές της Τουρκίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ALEXIPTOTO.COM ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ

Από την Τύνιδα της Τυνησίας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως οι επτά ξένοι που συνελήφθησαν στην πλατεία Ταξίμ, δεν είχαν διπλωματικά διαβατήρια.

“Έχουν συλληφθεί επτά ξένοι για εμπλοκή στα επεισόδια. Εξετάζουμε πως βρέθηκαν εκεί, είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως κανείς τους δεν είχε στην κατοχή του διπλωματικό διαβατήριο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ, επανέλαβε ότι δε θα κάνει πίσω στην απόφασή του να χτιστεί εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ και να γκρεμιστεί μέρος του πάρκου Γκεζί.

Ο Ερντογάν μίλησε για «στοιχεία» που είναι υπεύθυνα για καταστροφή δημόσιας περιουσίας, τα οποία διαχώρησε από τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

«Εμείς έχουμε 21 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Δεν έχω δει κανέναν από τους οπαδούς μου στο δρόμο», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός που επιστέφει το απόγευμα στην Τουρκία και αναμένεται οι οπαδοί του να του ετοιμάσουν θερμή υποδοχή.

ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ

Ο 25χρονος φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης (στο μέσο της φωτογραφίας) Έλληνας πολίτης, είναι μεταξύ των ατόμων που έχουν προσαχθεί κατά τις διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη από την αστυνομία και αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

581784_10201975674852575_991346536_n

Πρόκειται για μεταπτυχιακό φοιτητή, που βρισκόταν στην Τουρκία με το πρόγραμμα Erasmus. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ο φοιτητής είναι καλά στην υγεία του και εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα της Κρήτης, από όπου κατάγεται, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Γιώργος Ιατριδης είναι φοιτητής στο Τμήμα Τοπογράφων – Μηχανικών του ΑΠΘ και κάνει την πτυχιακή του εργασία στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα τα μνημεία της Πόλης. Ο νεαρός φοιτητής συνελήφθη με μία μεγάλη ομάδα ατόμων, ξένων και τούρκων, την ώρα που φωτογράφιζαν μνημεία και κτίρια.

Ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τη σύλληψη επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Τύνιδα της Τυνησίας, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Βόρεια Αφρική, ενώ  έσπευσε να ξεκαθαρίσει και πως οι επτά ξένοι που συνελήφθησαν στην πλατεία Ταξίμ, δεν είχαν διπλωματικά διαβατήρια.

Έχουν συλληφθεί επτά ξένοι για εμπλοκή στα επεισόδια. Εξετάζουμε πως βρέθηκαν εκεί, είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως κανείς τους δεν είχε στην κατοχή του διπλωματικό διαβατήριο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ, επανέλαβε ότι δε θα κάνει πίσω στην απόφασή του να χτιστεί εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ και να γκρεμιστεί μέρος του πάρκου Γκεζί.
Ο Ερντογάν μίλησε για «στοιχεία» που είναι υπεύθυνα για καταστροφή δημόσιας περιουσίας, τα οποία διαχώρησε από τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

«Εμείς έχουμε 21 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Δεν έχω δει κανέναν από τους οπαδούς μου στο δρόμο», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός που επιστέφει το απόγευμα στην Τουρκία και αναμένεται οι οπαδοί του να του ετοιμάσουν θερμή υποδοχή.

Νωρίτερα, η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» στην ιστοσελίδα της μετέδιδε ότι έχουν προσαχθεί τέσσερις ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία με το πρόγραμμα ERASMUS και άλλα ένδεκα άτομα, τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος και ένας Έλληνας, που φέρουν διπλωματικό διαβατήριο.

Επίσης η εφημερίδα «Ζαμάν» σημείωνε ότι από τους έξι ξένους που έχουν προσαχθεί, συνελήφθησαν οι τέσσερις, οι οποίοι φέρουν διπλωματικό διαβατήριο της Ελλάδας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί προσαγωγής ατόμου με ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

Τη συμπαράστασή του στον Έλληνα συλληφθέντα στην πλατεία Ταξίμ, Γιώργο Ιατρίδη, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωματικές μας αρχές θα πράξουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να έχει γρήγορο τέλος η περιπέτεια του φοιτητή.

ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ (4ο ΘΥΜΑ)

Και τέταρτος νεκρός προστέθηκε στις διαδηλώσεις της Τουρκίας, καθώς ένας αστυνομικός ο οποίος έπεσε την Τετάρτη από γέφυρα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές, υπέκυψε στα τραύματα του.

Ο αστυνομικός Μουσταφά Σαρί, έπεσε από μια γέφυρα ύψους πέντε μέτρων στην επαρχία Αντάνα της Νότιας Τουρκίας, κατά τη διάρκεια καταδίωξης μιας ομάδας διαδηλωτών. Ο Σαρί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του, αναφέρει η Χουριέτ.

Είναι ο τέταρτος νεκρός άνθρωπος στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, καθώς μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις πολίτες.

Πηγή: NewsIt.gr