20 Μαθητές από τις ΗΠΑ θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά

Το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών (PanHellenic Scholarship Foundation), που εδρεύει στο Σικάγο, πρόεδρος του οποίου είναι ο καταγόμενος από τη Μεσσηνία κ. Χρήστος Τομαράς, συνιδρυτής της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση  να ανακοινώσει ότι επέλεξε είκοσι σπουδαστές, οι οποίοι θα έχουν την τύχη να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Ελληνικό Γενετικό Δικαίωμα (Hellenic Birthright). Οι είκοσι επιχορηγούμενοι σπουδαστές προέρχονται από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα βρεθούν  στην Ελλάδα για  πέντε εβδομάδες, από 17 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου. Το Ίδρυμα υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στους άξιους φοιτητές που δεν έχουν δει ποτέ την προγονική τους πατρίδα.

Το πρόγραμμα Hellenic Birthright ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο  Ανατόλια που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε Ελληνοαμερικανούς νέους να γνωρίσουν από κοντά και να εκτιμήσουν σε βάθος την ελληνική τους κληρονομιά. Έτσι οι νέοι αυτοί, θα ζήσουν στη γη των προγόνων τους, μέσα από ειδικά  σχεδιασμένα μαθήματα και ομαδικές εκδρομές, και θα βιώσουν το πλούσιο πολιτιστικό μωσαϊκό της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας. Εκτός από την εμπειρία ζωής, οι επιχορηγούμενοι σπουδαστές θα κερδίσουν επίσης 4 μονάδες φοίτησης  (credits hours)  από τη διδασκαλία τους, τα οποία μεταφέρονται και αναγνωρίζονται από τα πανεπιστήμια της χώρας τους.

Για φέτος το πρόγραμμα Hellenic Birthright υπόσχεται να προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι, όπως ήταν και το προηγούμενο ταξίδι που οργάνωσε το Ίδρυμα για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι. Εγγραφές  και ενημέρωση  ενδιαφερόμενων μαθητών  γίνονται στο blog greekscholarships.net. Εκεί, περιγράφονται λεπτομέρειες, συναισθήματα και εμπειρίες αυτών που συμμετείχαν το 2012. Το Ίδρυμα επίσης θα ενημερώνει την ιστοσελίδα του, το facebook και twitter, με τις εμπειρίες των νέων σπουδαστών από το πρόγραμμα των πέντε εβδομάδων στην Ελλάδα.

Founder and Chairman Chris Tomaras

Founder and Chairman Chris Tomaras