Αποκαλύψεις από τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ – Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου τα ήξεραν όλα και δεν έκαναν τίποτα – VIDEO

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου, με αφορμή το σάλο που έχει γίνει μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για την ελληνική οικονομία

“Το ΔΝΤ άλλαξε τους κανόνες για να χρηματοδοτήσει την Ελλαδα και αποφευχθεί η γενικότερη κρίση στην Ευρωζώνη”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουμελιώτης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι: “Όπως αναφέρει το ΔΝΤ, από την αρχή επέσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά η Ελλάδα και η Ευρωζώνη απέρρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση”.

Και συνέχισε: “Είχαμε πιθανότητες τότε, το χρέος να μπει σε βιώσιμη τροχιά και είχα κάνει συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά η ελληνική πλευρά δεν ήθελε να οδηγήσει στα άκρα με Ευρωζώνη και δεν την πίεσε αρκετά για την αναδιάρθρωση χρεους. Όμως, είναι η ενδιαφερόμενη χώρα που θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αναδιάρθρωση του χρέους της”.

Ενώ αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, είπε: “Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πίεσε αρκετά τους Ευρωπαίους, δεν είχε καταλάβει γιατί γαλλικές και γερμανικές τραπεζες δεν ήθελαν το κούρεμα και τους έδωσε χρόνο να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα”.

Και πρόσθεσε: “Δεν μου δόθηκε ποτέ πειστική απάντηση από τον τότε πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, γιατί δεν ήθελαν την αναδιάρθρωση του χρέους. Έλεγαν ότι δεν το θέλουν οι Ευρωπαίοι, ότι θα γίνει επιτροπή για να το συζητήσει και
τελικά το ταμείο επέβαλλε το κούρεμα. Νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα άγνοιας, δεν δικαιολογείται. Είχαν συμβούλους που τους ενημέρωναν για τη βιωσιμότητα του χρέους και τους είχαν δείξει επανειλημμένα τι πρέπει να γίνει”.

Όσο για τις προσωπικές εκτιμήσεις του τόνισε: “Οι Γερμανοί θα κάνουν συμφηφισμό και θα γίνει νέο κούρεμα, αντί πολεμικών αποζημιώσεων”.


Πηγή: NewsIt.gr