Η άρνηση του Ολοκαυτώματος εντός της Βουλής συνιστά ακραίο σημείο των καιρών της απόλυτης σύγχυσης στην ελληνική κοινωνία.

Θα επιμείνουμε κύριε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως πως την ευθύνη για τον εκφασισμό της κοινωνίας την έχουν όσοι συνεχίζουν να αγνοούν τη δυσβάστακτη καθημερινότητα του πολίτη,επιλέγοντας να εκπληρώνουν μόνο τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.Άρα η κρίση ανεργίας και η έλλειψη προοπτικής,κύριε Πρόεδρε,οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ιδεολογική κρίση,που διχάζει την κοινωνία και την κατευθύνει σε επιλογές ανήκουστες για τη Δημοκρατία και την κοινή λογική.
Ωστόσο πρέπει να ομολογήσουμε πως η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της ποτέ δεν απέκτησε ιδεολογικές αντιστάσεις απέναντι σε μείζονα θέματα,ζώντας για πολλά χρόνια στη σκόπιμη συσκότιση που επέβαλαν κυβερνήσεις με άδηλες προθέσεις μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διαπίστωσης είναι η απόπειρα επαναδιατύπωσης της νεώτερης ιστορίας του ελληνισμού σε σχέση με την επαναχάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.Τα απόνερα αυτής της πολιτικής τα εισπράτουμε ακόμη με δηλώσεις τύπου Ρεπούση,που απλά επιβεβαιώνουν την αλήθεια του ισχυρισμού μας.
Έτσι ακόμη και ιστορικά γεγονότα ανείπωτης σκληρότητας,όπως το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου,που θα έπρεπε να θωρακίζει στο διηνεκές την ανθρωπότητα με αντιστάσεις μνήμης, στην Ελλάδα καταγραφόταν πάντα στα ψιλά γράμματα των σχολικών βιβλίων και συμφυρόταν με απίστευτες δεισιδαιμονίες ,απλουστεύσεις και συμψηφισμούς,όπως η βλακώδης φράση “μα οι εβραίοι σταύρωσαν το Χριστό μας…”Οι εβραίοι που σταύρωσαν έναν εβραίο κι έπειτα εξοντώθηκαν στα κρεματόρια!
Αυτή είναι τελικά η “βαθιά”ιστορική μνήμη των νεοελλήνων,που σε τελευταία ανάλυση μπορεί εύκολα να ταυτίζει τον ισραηλινό με τον ισραηλίτη και να μην καταλαβαίνει πως ανάμεσά μας κατοικούν έλληνες πολίτες,εβραίοι στο θρήσκευμα.
Σ’όλ’αυτά πρέπει να προσθέσουμε πως ο έλληνας έχει και έλλειμα πληροφόρησης για τη σημαντική προσφορά των ελλήνων εβραίων στην πολιτιστική,οικονομική και εθνική ιστορία της πατρίδας μας.
Όχι μόνο αγνοεί τις σελίδες ηρωισμού των ελλήνων εβραίων στο Έπος του ’40,αλλά και το μεγάλο φόρο αίματος που πλήρωσαν οι ελληνικές εβραϊκές κοινότητες στο βωμό του ναζισμού.
Της ίδιας ιδεολογίας δηλαδή που σήμερα κάποιοι επειχειρούν αναίσχυντα να αναστήσουν με την ανοχή μας.
Θα επαναλάβουμε όμως για μία ακόμη φορά την άποψή μας πως δεν αρκούν τα νομοθετικά μέτρα για να καταπολεμηθεί ο νεοναζισμός.
Πέρα από την καταπολέμηση των αιτίων που ωθούν την κοινωνία στο εκφασισμό της,πρέπει να μάθουμε να αναψηλαφούμε το παρελθόν χωρίς προκαταλήψεις.
Να γνωρίζουμε,για παράδειγμα,πως τον Οκτώβριο του 1944 στο Άουσβιτς-Μπιργκενάου,ανάμεσα στους Εβραίους που εξεγέρθηκαν κατά των γερμανών δημίων τους ήταν και Έλληνες  Εβραίοι,μερικοί από τους οποίους έφτιαξαν ελληνική σημαία από κουρέλια και έψαλαν το ελληνικό εθνικό ύμνο,καθώς τους θέριζαν τα γερμανικά μυδραλιοβόλα!
Αυτών τη θυσία πρόσβαλε ο βουλευτής που αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα και πρόσβαλε κι εμένα που πιστεύω πως οι έλληνες εβραίοι έχουν την ίδια πίστη στις αξίες  αυτού του τόπου που κατοικούν εδώ και αιώνες.