Εσωτερική διαμάχη στο χώρο των αντιεξουσιαστών

Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δάφνη με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.Όπως αναφέρουν στην προκήρυξη, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης για δέκα συντρόφους τους που έχουν φυλακιστεί, ενώ τονίζουν ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι «οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα».

«Μετά από δύο περίπου χρόνια σιωπής στην ελληνική επικράτεια, η Σ.Π.Φ. επιστρέφει. Σε κοινό μέτωπο με τις Συμμορίες Συνείδησης, τους πυρήνες της FAI (“αντιφασιστικό μέτωπο”, “αλώβητος πυρήνας εκδίκησης”, “Μοναχικός Λύκος” κ.ά.) και την Σέχτα Επαναστατών, στηρίζουμε και ενισχύουμε την διεθνή συνωμοσίας της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (F.A.I.) – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (I.R.F.).

»Η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα» αναφέρεται στην προκήρυξη.

Η FAI/IRF, όπως τονίζουν στην προκήρυξη, είναι «μια διεθνής συνωμοσία των αναρχικών της πράξης, που βάζει φωτιές στις θέσεις άμυνας των ρεφορμιστών κοινωνιστών αναρχικών».

Αναφέρονται, επίσης, εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και μιλούν για «στρατιωκοποίηση» των φυλακών. «Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνουμε πάλι θόρυβο» τονίζουν.

Ολοκληρώνουν την προκήρυξή τους, κάνοντας μία «εσωτερική» αναφορά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μιλώντας για κάποιους «ασήμαντους που κουράστηκαν», που «φοβήθηκαν» και «βολεύτηκαν στις καβάντζες και στις ψευτοσυνελεύσεις τους».

«Για εμάς δεν υπάρχει μέση οδός. Κάποιος που διακηρύττει τις αναρχικές του προθέσεις βρίσκεται μπροστά σε ένα αποφασιστικό δίλημμα, είτε να πράξει, είτε να εγκαταλείψει την αναρχία για πάντα. Αναρχία από τα μετόπισθεν των καφενείων και των κουτσομπολιών δεν υπάρχει… Ή πράξε ή σκάσε…».

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4:40 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Διομήδους και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα ΙΧ και σε παρακείμενα κτίρια.

Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε μέσα ενημέρωσης, δίνοντας χρονικό περιθώριο 20 λεπτών. Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος που τηλεφώνησε.

Newsroom ΔΟΛ