Τέλος οι αιτήσεις για βίζα προς την Αυστραλία από την Κύπρο

Η πρεσβεία της Αυστραλίας στη Λευκωσία από 1η Ιουνίου 2013 σταμάτησε να διεκπεραιώνει αιτήσεις για βίζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην Καμπέρα, από εδώ και στο εξής όσοι είναι στην Κύπρο και επιθυμούν βίζα για την Αυστραλία θα πρέπει να στέλνουν τις αιτήσεις στην αυστραλιανή πρεσβεία στην Βηρυτό του Λιβάνου, είτε ταχυδρομικά είτε ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση ορισμένων παραγόντων της κυπριακής πατριάς, οι οποίοι αμφισβητούν τα κίνητρα της ενέργειας, καθώς, όπως ισχυρίζονται, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις στη Λευκωσία, λόγω του ότι η οικονομική κρίση ωθεί πολλούς Κυπρίους υπηκόους να θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Οι αντιδράσεις είναι πιθανόν να λάβουν επίσημη μορφή μέσα στις επόμενες ημέρες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, από 1η Ιουνίου, η αυστραλιανή Υπάτη Αρμοστεία στην Κύπρο έχει παύσει να αποδέχεται τις αιτήσεις για τις άδειες εισόδου (βίζες) και τις κλήσεις για πληροφορίες (enquiries).

«Οι αιτήσεις για μόνιμη είσοδο στην Αυστραλία θα συνεχίζουν να υποβάλλονται και να διεκπεραιώνονται στην Αυστραλιανή Πρεσβεία στην Βηρυτό ή στην Αυστραλία», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:
«Οι κάτοχοι διαβατηρίων της Δημοκρατίας της Κύπρου που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, είτε για διακοπές, είτε για να σπουδάσουν, είτε για να επισκεφθούν οικογενειακά πρόσωπα ή φίλους, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά» στις διευθύνσεις του υπουργείου Μετανάστευσης www.immi.gov.au/e_visa/visitors.htm, και www.immi.gov.au/e_visa/students.htm

Γνωστοποιείται ότι η ταχυδρομική διεύθυνση της αυστραλιανής πρεσβείας στο Λίβανο είναι: Australian Embassy, PO 11-1860, Riad El Solh, Beirut 11072090, Lebanon.
Επίσης, όσοι επιθυμούν να στέλνουν τα έγγραφά του με ταχυμεταφορέα (courier), να τα αποστέλλουν στην διεύθυνση, Australian Embassy, Embassy Complex, Serail Hill, Downtown, Beirut, Lebanon.
Τα άλλα στοιχεία της πρεσβείας είναι:
E-mail:    immigration.beirut@dfat.gov.au
Τηλ: +961 (1) 960 670
Fax: +961 (1) 960 671
Για γενικές πληροφορίες, η ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης είναι:
www.immi.gov.au