Οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πάρκο Γκεζί (φωτό)

Δεκάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας πέρασαν σήμερα για σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στο πάρκο Γκεζί (φωτό από Twitter @musterekler) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των διαμαρτυριών που συνεχίζονται επί δύο εβδομάδες και έχουν μετατραπεί σε πανεθνικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, έγινε γνωστό από αυτόπτη μάρτυρα.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας συγκεντρώθηκαν κάτω από τα δένδρα στην άκρη του πάρκου και παρέμειναν εκεί για περίπου 10 λεπτά της ώρας πριν αποσυρθούν πίσω στη γειτονική πλατεία Ταξίμ.

Δεν είναι σαφές γιατί μπήκαν στο πάρκο ή γιατί αποχώρησαν, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πλήθος αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών.

Εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας μπήκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταξίμ και αφαίρεσαν τα πανό των διαδηλωτών από ένα κτίριο που δεσπόζει στην πλατεία.

Δεν υπήρξε ένδειξη ότι θα κινηθούν για να διαλύσουν τις σκηνές ή να αφαιρέσουν τα πανό και τις σημαίες που υπάρχουν μέσα στο ίδιο το πάρκο.