Αμετακίνητος ο Σαμαράς! Αν δεν συμφωνείτε καταψηφίστε την κυβέρνηση! – Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η αντιπαράθεση μέσα στην κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στην απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ.

Ο κ. Σαμαράς είπε: “Η αναδιάρθρωση και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι προς το δημόσιο συμφέρον. Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση”.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά, βλέποντας την αντίδραση των δυο κυβερνητικών εταίρων συζητούν ακόμα και το ενδεχόμενο ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Υπέρμαχος του κλεισίματος της ΕΡΤ και ο υπουργός Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην ίδια εκδήλωση
χαρακτήρισε γενναία την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι η διαδικασία της νέας ΕΡΤ θα τελεσφορήσει πολύ σύντομα, τονίζοντας ότι η μετάβαση θα γίνει «ομαλά και άμεσα», ενώ δεσμεύτηκε ότι «θα λάβουν στο ακέραιο της αποζημιώσεις τους το ταχύτερο δυνατόν».

Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το τι θα αποφασίσουν στην απογευματινή τους συνάντηση οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απάντησαν στην μονομερή απόφαση Σαμαρά με Πρόταση Νόμου με την οποία ζητούν να μην κυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΟΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

Στις έξι το απόγευμα οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα συναντηθούν για να αποφασίσουν ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Νωρίτερα θα υπάρξει κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα πάντως στο Μαξίμου θεωρείται δεδομένο: Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν πει στον Σαμαρά ότι αν δεν αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, τότε θα δει την κυβέρνηση να χάνει την δεδηλωμένη.

“Ανοίξτε ξανά την τηλεόραση και τότε να συζητήσουμε το σχέδιο νόμου για τη νεα ΕΡΤ”, φέρονται να λένε οι δυο εταίροι.

Το ΠΑΣΟΚ με μακροσκελέστατη ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι γνώριζε από την Κυριακή την πρόθεση Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ και ότι διαφώνησε σφόδρα με αυτό.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επειδή ο κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, την Κυριακή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση όλου του προσωπικού της, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής:

Την Κυριακή το βράδυ, σε άτυπη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, συζητήθηκε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση. Κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αντέδρασαν αμέσως αρνητικά. Η αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Για το λόγο μάλιστα αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.

Είναι συνεπώς προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πηγή: NewsIt.gr