Παραλύει σήμερα η Ελλάδα για την ΕΡΤ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Επίσης, η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στο κτήριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να διαμαρτυρηθούμε για τις απαράδεκτες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα που απαιτήθηκαν από τους δανειστές», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με το Reuters, στέλεχος της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε ότι η συνομοσπονδία θα συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης.

  • Σε 24ωρη απεργία οι γιατροί του ΕΣΥ, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
  • Με δίωρη στάση εργασίας (15:00-17:00) θα συμμετάσχει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
  • Με 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ.
  • Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, γεγονός που θα προκαλέσει αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ ήδη από την Τετάρτη.
  • Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ’ εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς.

O ηλεκτρικός, το μετρό και το τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9.00 το πρωί, ενώ με δίωρη στάση εργασίας (15:00 έως τις 17:00) θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, ενώ λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην απεργία καταργούνται έως την Παρασκευή τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την Πέμπτη δεν θα εξυπηρετούνται οι πολίτες που κινούνται με συρμούς του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχει η ΟΜΕ-ΟΤΕ , δηλώνοντας την αλληλεγγύη της «στον δίκαιο αγώνα των άνεργων-εργαζόμενων της ΕΡΤ», ενώ τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, καλώντας σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν παράλληλα και οι γιατροί του ΕΣΥ, κατόπιν απόφασης της ΟΕΝΓΕ, τονίζοντας ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ συνιστά ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή».

Απεργούν ακόμα οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ), ενώ κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απηύθυναν οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.

Την ίδια ώρα, σε νέα ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αναφέρεται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, περιοδικά, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).