Αίσιο τέλος για τους 174 επιβάτες του «Νήσος Μύκονος»

Στο Καρλόβασι ολοκληρώθηκε η περιπέτεια που είχαν εν πλω οι 174 επιβάτες του «Νήσος Μύκονος» με προορισμό τη Σάμο, όταν νωρίς το απόγευμα ξέσπασε φωτιά στο πλοίο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί ανοιχτά της Σάμου και η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα παραπλέοντα σκάφη του λιμενικού καθώς και το «Παναγία Θεοτόκος», στο οποίο έγινε η μετεπιβίβαση των 174 επιβατών, οι οποίοι αποβιβάστηκαν τελικά στο Καρλόβασι.

Πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για πέντε, τουλάχιστον, επιβάτες που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Σάμου, η φωτιά άρχισε από τις τσιμινιέρες ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η πλοιοκτήκτρια εταιρεία αναφέρει:

«Η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του πλοίου της Νήσος Μύκονος προς  Σάμο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τσιμινιέρα του πλοίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Seaways και προσθέτει:

«Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από τα μέλη του πληρώματος. Στο πλοίο επιβαίνουν 174 επιβάτες με προορισμό το Καρλόβασι και 37 Ι.Χ. Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους».

Σημειώνεται πως το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Σάμο στις 17:30 το απόγευμα.