Προσωρινές διαγραφές σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Στην Ελλάδα όποιος έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, τρώει. Αυτό πιστοποίησε χθες η ΕΣΗΕΑ, το ανώτατο όργανο των δημοσιογράφων που την ώρα που γίνεται θόρυβος μέγας για την ελευθεροτυπία, βρήκε να διαγράψει από τους καταλόγους της δημοσιογράφους γιατί δεν …απέργησαν!

΄’Ετσι, προσωρινές διαγραφές σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Συγκεκριμένα, διατηρούνται ομόφωνα οι πρωτοβάθμιες ποινές: για 6 μήνες διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Άρης Πορτοσάλτε, 3 μήνες προσωρινή διαγραφή επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιατζόγλου και τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ για 2 μήνες διαγράφονται οι Μανώλης Βουλαρίνος, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Υποφάντης, Σία Κοσιώνη και Βασίλης Λυριτζής.

«Εγκαλούνται για το ότι ενώ η ΕΣΗΕΑ με την από 15.12.11 ανακοίνωσή της, κήρυξε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2011, αναφορικά με την τακτική της εργοδοσίας να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, με στόχο τη μείωση μισθών κατά 20%, εκείνοι εργάστηκαν κανονικά, παραβιάζοντας την κηρυχθείσα απεργία του Σωματείου μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Με την απόφασή της αυτή η ΕΣΗΕΑ για άλλη μία φορά ξεπέρασε ακόμα και το χειρότερό της εαυτό, ανακοινώνοντας την τιμωρία σε δημοσιογράφους, σε μία τόσο δύσκολη ώρα για τους εργαζομένους στα μέσα και για ένα αδίκημα – όπως οι ίδιοι νομίζουν – που είχε λάβει χώρα τον Δεκέμβριο.

Η ανακοίνωση αυτή απλά θέλει να λειτουργήσει ως φόβητρο επειδή πλέον πυκνώνουν οι φωνές από ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κλάδο, που χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για τον Τύπο αλλά και για τη χώρα. Αγνοούν με τον πλέον επιδεικτικό τρόπο την ανάγκη των πολιτών να ενημερωθούν για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα με τις συνεχόμενες απεργίες.

Αξίζει να ειπωθεί πως με τον φόβο δεν επιβάλλεται κανείς και πέρα τούτο είναι προδήλως μία παράνομη απόφαση, καθώς στην Ελλάδα το δικαίωμα της απεργίας και το δικαίωμα του εργαζομένου να αποφασίσει εάν θα απεργήσει ή όχι είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά.

Ο ΣΚΑΙ

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΪ τονίζει :  «Ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν εκπέμπει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές αρνούμενος να πειθαρχήσει στις «υποδείξεις» των συνδικαλιστικών ενώσεων δημοσιογράφων, οι οποίες επιχειρούν να επιβάλουν μονομερή και αντιδεοντολογική κάλυψη των γεγονότων που διαδραματίζονται με αφορμή την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ.  Ο ΣΚΑΙ ζητεί συγγνώμη από τους ακροατές και τηλεθεατές του και θα επανέλθει όταν αποκατασταθεί η ελευθερία στην έκφραση άποψης».